Hlavní obsah

Filmové premiéry: Prezident Blaník, Nit z přízraků, Happy End, Tak pravil Bůh a 5 October

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na úspěšný seriál Kancelář Blaník navazuje film Prezident Blaník. Scenárista a režisér Paul Thomas Anderson se ve filmu Nit z přízraků vydal do světa vysoké dámské krejčoviny v poválečném Londýně. Z canneského festivalu jde do kin Hanekeho Happy End. Biografií dánského dramatika Jense Blendstrupa je inspirován film Tak pravil Bůh. Dokument 5 October sleduje muže, jenž čeká na operaci, která může mít fatální následky.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Prezident Blaník

trailer k filmu Prezident BlaníkVideo: Falcon

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, přesto pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp.

Prezident Blaník, Česko 2018, komedie, 90 min., režie: Marek Najbrt, hrají: Marek Daniel, Michal Dalecký, Tomáš Sedláček, Jakub Železný a další.

Nit z přízraků

trailer k filmu Nit z přízrakůVideo: CinemArt

Mít šaty od Woodcocka znamenalo v dynamické době vzkvétajícího poválečného Londýna nejvíc. O vše praktické se však ve firmě starala sestra a Woodcock žil po svém a stavěl všechny ženy na roveň krejčovských panen. Když v kavárně v zapadlém přístavním městečku objevil stydlivou servírku Almu, netušil, s čím si zahrává...

Nit z přízraků, USA 2017, drama, 130 min., režie: Paul Thomas Anderson, hrají: Daniel Day-Lewis, Lesley Manvilleová, Richard Graham, Vicky Kriepsová a další.

Happy End

trailer k filmu Happy EndVideo: Aerofilms

Poté, co její maminka záhadně onemocní, stěhuje se malá Eve za otcem do rozlehlého rodinného sídla v Calais. Jeho neurotičtí a sebestřední obyvatelé jsou zahleděni do nevěr, komplotů a iluzí o vlastní výjimečnosti. Snadno tak přehlédnou, že nový přírůstek v jejich domácnosti také skrývá jedno temné tajemství.

Happy End, Francie 2017, drama, 107 min., režie: Michael Haneke, hrají: Isabelle Huppertová, Jean-Luis Trintingnant, Mathieu Kassovitz a další.

Tak pravil Bůh

trailer k filmu Tak pravil BůhVideo: Film Europe

Jízlivý, sarkastický a dojemný rodinný portrét je zasazený do druhé poloviny 80. let, do doby, kdy explodoval Černobyl. Zachycuje nevšední rodinu, kterou pevnou rukou řídí podivínský psychiatr Uffe, muž mnoha podivných zálib, mezi něž patří domácí pitky s pacienty i rázovitá výchova synů.

Tak pravil Bůh, Dánsko 2017, drama/komedie, 105 min., režie: Henrik Ruben Genz, hrají: Søren Malling, Miri Ann Beuschelová, Lisa Nilssonová, Mads Ole Langelund Larsen a další.

5 October

Trailer k filmu 5 OctoberVideo: Pilot Film

Příběh muže, který se jednoho dne rozhodl opustit svou rodinu. Jeho putování je zachyceno deset let poté, co se vydal na cestu. Ta je pro něho útěkem, způsobem, jak se vyhnout závažnému rozhodnutí a jak se zbavit dvoukilového nádoru na obličeji, který se neúspěšně pokouší zakrýt plnovousem.

5 October, Slovensko/Česko 2016, dokument, 52 min., režie: Martin Kollár, účinkují: Ján Kollár, Vladimír Kollár a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám