Hlavní obsah

Festival Otrlého diváka předznamená Otrlá neděle

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské kino Aero slaví dvacet let novodobé existence a navíc se blíží oblíbený Festival otrlého diváka plný béček a filmových zvěrstev. To nejlepší z minulých ročníků přinese 4. února Otrlá neděle. Festival pak proběhne 27. února až 4. března.

Foto: TriStar Pictures

Film Poslední drak

Článek

„Otrlá penetrace brakuvzdorného kina Aero bude mít tentokrát podobu nostalgického vzpomínání na doby nedávno minulé. Zopakujeme mnohohlasý český dabing naživo, kterým jsme před pár lety opatřili osmdesátkovou poctu kung-fu a Motownu Poslední drak. Vrátí se charismatický záporák Si Kuř a znovu si budete moci sáhnout na blikačky i zazpívat písničku o Chvostanovi. Zrekonstruujeme také naši vůbec první interaktivní projekci, kterou byla fenomenální klasika Williama Castla Třaslavec. V zájmu bezpečnosti doporučujeme, aby diváci v sále průběžně během celé projekce křičeli hrůzou,“ láká dramaturg Antonín Tesař.

V 18.00 začne 4. února projekce snímku Poslední drak. „Přijměte pozvání do hudebního klubu Sedmé nebe, kde to roztáčí Laura a její draci. Do této trendy společnosti se pokouší proniknout i bezskrupulózní mafián Eddie přesvědčený o tom, že je nejlepší DJ měnič pod sluncem. Naštěstí je zde také dušínovsky čistý praktikant bojových umění Bruce Leroy,“ podotknul dramaturg Jiří Flígl.

„Aby mišmaše a transkulturního přepisování nebylo málo, zvolili jsme si tento skrytý klenot popkultury za platformu pro otrlý live dabing.“

Zvířena a Arnold

Po Posledním drakovi následuje Třaslavec Williama Castla. Tento podivínský tvůrce například žádal diváky, aby uzavřeli pojistku pro případ náhlé smrti hrůzou, a při projekci filmu je ohrožoval skutečný kostlivec. Hrdinou ujetého filmu je patolog dr. Warren Chapin, jenž se zabývá studiem lidského strachu a věří, že v okamžiku čirého děsu se v člověku aktivizuje mikroskopický parazit, který v mžiku nabude úctyhodných rozměrů, a pokud jej dotyčný včas nezneutralizuje křikem, hrozí mu bolestivá smrt.

Samotný Festival otrlého diváka proběhne ve dnech 27. února až 4. března. Letošním tématem je zvířena a dojde i na VHS rychlodabing, incest a Arnolda Schwarzeneggera.

Výročí známého kina oslaví i skupina Tata Bojs svým Cyklokoncertem nebo lékař bez hranic Tomáše Šebek přednáškou.

Reklama

Výběr článků

Načítám