Hlavní obsah

Noví Lynyrd Skynyrd? Blackberry Smoke oživují uvadající southern rock

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Blackberry Smoke je v současnosti za velkou louží na vzestupu. Nové album rockerů z jižanské Atlanty předznamenává singl Flesh and Bone.

Blackberry SmokeVideo: Blackberry Smoke

 
Článek

Frontman atlantských Blackberry Smoke Charlie Starr vypadá, úplně jako by vypadl z kapely Black Crowes. Album Find a Light, které vyjde 6. dubna, stojí na bluesrockových základech, částečně na něm ale vystrkuje růžky i ježatý grunge.

Jejich minulá deska Like an Arrow vystřelila ze zaplivaných jižanských hospod do celé Severní Ameriky. Stanula na prvním místě hitparády žánru Americana. Šesté album Like an Arrow je čistě autorské a hostovali na něm Wood Brothers (Mother Mountain), Amanda Shiresová (Let Me Down Easy) nebo Robert Randolph (I’ll Keep Ramblin’).

Foto: Blackberry Smoke

Blackberry Smoke

Charlie Starr (zpěv), Richard Turner (baskytara), Brit Turner (bicí), Paul Jackson (kytary) a Brandon Still (klávesy) v lednu vyrážejí na velké turné po Americe.

„Pořád chceme něco objevovat,” tvrdí zpěvák a autor většiny písní Charlie. „V žádném případě nebudeme dělat stejnou desku pořád dokola, ačkoliv někteří fanoušci by to chtěli. To je prostě moc formulkovité. Kdyby to dělali Beatles nebo Led Zeppelin, tak bychom je tak nemilovali.”

„Chceme, aby náš zvuk rostl a rozšiřoval se, ale nebudeme dělat hip-hopovou desku,“ ujišťuje Starr.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám