Hlavní obsah

Marii Terezii sledovaly dva milióny diváků, ovládla první den roku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkolepá historická minisérie Marie Terezie ovládla první den roku televizní obrazovky. Úvodní díl česko-rakousko-maďarsko-slovenské série vidělo 2,037 miliónu diváků starších 15 let.

Foto: Česká televize

Marie Terezie

Článek

Snímek režiséra Roberta Dornhelma dosáhl podílu na publiku 42,40 %. Vypráví o jedné z nejvýznamnějších panovnic v dějinách a nejvíc zaujal podle ČT vysokoškolsky vzdělané diváky. Druhý díl Marie Terezie vysílá Česká televize v úterý ve 20 hodin na programu ČT1.

„Česká televize dosahovala nadprůměrných hodnot sledovanosti během celých vánočních svátků. Mezi nejsledovanější pohádky a vánoční filmy se zařadila štědrovečerní pohádka Anděl Páně 2, kterou živě v televizi sledovalo přes 2,8 miliónu dospělých diváků a přes 350 tisíc dětí. V dalších dnech si ji odloženě v televizi pustilo dalšího půl miliónu diváků. Celkově druhý díl Anděla Páně vidělo téměř 3,7 miliónu diváků starších čtyř let, což z něj činí nejsledovanější vánoční pohádku za posledních 15 let,“ sdělila tisková mluvčí Karolina Blinková.

Silvestr ovládla Všechnopárty, kterou sledovalo přes 1,3 miliónu diváků. Silvestrovský celodenní podíl na sledovanosti činil u programů České televize 38,43 %.

Reklama

Výběr článků

Načítám