Hlavní obsah

George Clooney natočí Hlavu 22

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný herec a režisér George Clooney má podle serveru Variety režírovat televizní sérii podle slavného románu Hlava 22. Současně si v ní i zahraje.

Foto: Reuters

George Clooney

Článek

Scénář vychází ze satirického románu Josepha Hellera, který se odehrává za 2. světové války v americké armádě. Kapitán John Yossarian se chce dostat z armády, ale kvůli předpisu známému jako Hlava 22 nemůže dokázat, že je blázen.

Clooney by měl hrát plukovníka Cathcarta. Scénář sepsali Luke Davies a David Michôd, který bude současně výkonným producentem. Natáčení se chystá už začátkem roku 2018, přičemž se Clooney zřejmě podělí o režii s Grantem Heslovem. Nejedná se o první adaptaci Hlavy 22. V roce 1970 natočil režisér Mike Nichols celovečerní film, kde hráli mimo jiné Alan Arkin a Martin Balsam.

Clooney zatím v televizi moc nehrál, jen kdysi se jako neznámý začátečník objevil v nemocničním seriálu. Poté se stal jednou z největších hvězd Hollywoodu, natočil desítky filmů a obdržel dva Oscary – za roli ve filmu Syriana a za produkování filmu Argo. Obrat k televizi je součástí širšího trendu posledních let, kdy jde kvalita seriálů v zahraničí hodně nahoru a režijní i herecké hvězdy už se tolik nesoustředí na Hollywood. Také honoráře se už téměř vyrovnají, nejslavnější televizní herci vydělávají řádově až desítky miliónů dolarů ročně.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám