Hlavní obsah

Koho zajímá Hollywood? Seriáloví herci berou 22 miliónů za epizodu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco všichni obdivují nejlépe placené herce v Hollywoodu, zapomíná se, že ve skutečnosti jsou v pořádné „vatě“ herci ze seriálů. Televizní tváře zažívají zlatý věk, kvalita seriálů (zahraničních, ne českých) jde v posledních letech opravdu nahoru a herci se nebojí žádat astronomické honoráře za sotva půlhodinovou epizodu.

Foto: CBS

Jim Parsons a Kaley Cuocová mají důvod se usmívat. Za každou minutu jejich seriálu Teorie velkého třesku dostanou víc než milión korun.

Článek

Zatímco dříve se televize brala tak trochu jako „béčko“ pro herce, kteří neuspěli v Hollywoodu, s rozvojem internetového trhu a vyšším důrazem na kvalitu se situace skoro obrátila. V nadsázce by se dalo říct: Koho ještě zajímá Hollywood?

Velké milióny lze vydělat hraním v seriálech a nejde jen o pár výjimek. Aktéři seriálu Big Bang Theory (Teorie velkého třesku) si účtují kolem miliónu dolarů (cca 22 miliónů korun) za 20minutový díl. Johnny Galecki, Jim Parsons, Simon Helberg či Kaley Cuocová patří k nejlépe vydělávajícím hercům na světě, ale v Hollywoodu se téměř neobjevují.

Foto: HBO

Lena Headeyová a Nikolaj Coster-Waldau

Zajímavé je i to, že Kaley, která hraje jednoduchou blondýnu Penny, pravděpodobně vydělává zhruba stejně jako slavná filmová hvězda Emma Stoneová, jež byla nedávno prezentována jako nejlépe placená herečka světa. Podle serveru Forbes.com vydělala za rok 26 miliónů dolarů před zdaněním.

Foto: Bioscop

Robert DeNiro (z filmu Mafiánovi)

Robert De Niro se zase upsal Amazonu do seriálu, který ještě ani nemá oficiální název, a už má slíbeno 775 000 dolarů za jeden díl. Slušně vyděláno mají i herci ze slavné Hry o trůny. Emilia Clarková si říká o půl miliónu dolarů za epizodu, stejně tak i Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage a Lena Headeyová.

Stejný honorář dostává také Kevin Spacey jako prolhaný prezident ze seriálu House of Cards na Netflixu a řada dalších – Mayim Bialiková z Teorie velkého třesku, Julie Bowenová a Ty Burrell z Modern Family a nebo Mark Harmon z NCIS.

Extrémně bohatí jsou televizní moderátoři. Ellen DeGeneresová vydělává přibližně 50 miliónů dolarů ročně a Matt Lauer z pořadu Today 25 miliónů dolarů, podobně jako Katy Perryová z pořadu American Idol.

Reklama

Výběr článků

Načítám