Hlavní obsah

Netflix koupil vydavatele komiksů Millarworld

Internetová televize Netflix uskutečnila svou první akvizici. Firma oznámila, že koupila vydavatele komiksů Millarworld a s hrdiny komiksů této firmy plánuje točit filmy a seriály. Finanční podmínky transakce nebyly zveřejněny.

Foto: CinemArt

Z komiksu od Millarworldu vychází akční komedie Kingsman.

Článek

Firmu Millarworld vlastní skotský spisovatel Mark Millar a jeho žena Lucy. Firma vydává řadu titulů a podle jejich komiksů Kick-Ass, Kingsman a Wanted už byly natočeny filmy. Dohoda přichází v době, kdy Netflix vynakládá miliardy dolarů za obsah, aby získal nové předplatitele a stal se největší firmou zaměřenou na streamování filmů a televizních pořadů.

Netflix zahájil činnost v roce 2007. Od té doby expanduje do celého světa, nejprve do Kanady, pak do Latinské Ameriky, Evropy, Austrálie, na Nový Zéland a do Japonska. Služba je přístupná prakticky na jakémkoli zařízení, které má připojení k internetu, včetně osobních počítačů, tabletů, chytrých telefonů, chytrých televizí a herních konzol. Nyní má ve více než 190 zemích zhruba 104 miliónů předplatitelů.

Mezi vlastní pořady firmy patří seriály Domek z karet a Stranger Things. Letos chce firma na vlastní programy vynaložit šest miliard USD.

Reklama

Výběr článků

Načítám