Hlavní obsah

Beats for Love chystá unikátní audiovizuální show

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítkovice

Až 40 tisíc fanoušků se podle organizátorů vejde před nově pojatou hlavní scénu festivalu Beats for Love, který se uskuteční od 5. do 8. července v areálu Dolní oblasti Vítkovic. Scéna, na které vystoupí hlavní hvězdy, bude mít výšku 23 metrů a šířku téměř 50 metrů. Tým techniků ji bude stavět šest dní.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

V areálu Dolní oblasti Vítkovic bude postavena speciální scéna.

Článek

„Technici budou mít na starost nejen samotnou konstrukci, ale také téměř 200 světel, monstrózní ozvučení, speciální pyrotechnické efekty nebo unikátní laser show. Konstrukce váží přibližně 120 tun a dalších 50 tun se spotřebuje na její bezpečné zakotvení. Pokryje ji až 300 čtverečních metrů LED obrazovek, na kterých se budou prolínat vizuální efekty se záběry aktuálního dění na scéně. Nová stage slibuje audiovizuální zážitek, jaký u nás ještě nebyl k vidění,“ slibuje ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Vybudovat hlavní stage takových parametrů bylo vzhledem k rozvoji festivalu a jeho každoročně stoupající návštěvnost nutností. „Navíc letos do Ostravy přivezeme světově i mezigeneračně proslulého Fatboy Slima či projekt Chase & Status, kteří s návštěvností určitě také zahýbou,“ dodal Kamil Rudolf.

Fatboy Slim vystoupí hned v první den, tedy ve středu, a Chase & Status pro změnu v pátek. Mezi další hlavní hvězdy patří třeba DJ Wilkinson, Sigala či Headhunterz, hip hopová kapela Dope D.O.D, projekt Dirtyphonics nebo tvrdší projekty jako Zatoxe a Miss K8!

Je v tom symbolika, protože náš festival má ve znaku srdce. A tak jsme se rozhodli pomoci malým i velkým pacientům, kteří právě se srdcem mají problémy.
Kamil Rudolf

„Neobvyklý mezinárodní přesah do festivalu letos vnese i dýdžejský souboj zemí Visegrádské čtyřky. Interpreti z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska budou soutěžit v celkem pěti kategoriích a výherce každé dostane šanci zahrát si na Beats for Love. O celkovém vítězi rozhodne odborná porota složená z členů organizačního týmu,“ dodal mluvčí festivalu Matyáš Ožana.

Stejně jako v loňských letech, i letos bude mít festival charitativní přesah. Tento rok budou organizátoři vybírat peníze pro kardiologické oddělení Městské nemocnice Ostrava. „Je v tom symbolika, protože náš festival má ve znaku srdce. A tak jsme se rozhodli pomoci malým i velkým pacientům, kteří právě se srdcem mají problémy. Za vybrané peníze pak nakoupíme třeba infuzní pumpy nebo antidekubitální matrace, které jim pomohou při léčbě,“ doplnil Rudolf.

Na čtyřdenním festivale zahraje celkem 400 umělců z celého světa, a to na 13 pódiích. Vstupenky jsou aktuálně v prodeji za 590 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám