Hlavní obsah

Horkýže Slíže pokračují v oslavách čtvrtstoletí existence

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nitranská skupina Horkýže Slíže má za sebou jarní turné. Složeno bylo z pětadvaceti koncertů, tedy počtu, který symbolizuje dobu, po kterou je kapela na hudební scéně. Čtveřice totiž slaví v letošním roce čtvrtstoletí.

Foto: Jiří Lukeš

Jarní koncerty kapela začínala v přestrojení za policisty.

Článek

Kromě jedné výjimky byly všechny jarní koncerty turné vyprodané. Horkýže Slíže představili největší hity své kariéry, přidali k nim malá překvapení a také upozornili na to, že aktuálně pracují na novém albu. Během turné z něho vypustili na YouTube písničku Ratatata.

„Rád bych jménem kapely poděkoval za fantastickou atmosféru, nabitou vzájemnou energií, kterou nám naši fanoušci přepravili na všech pětadvaceti koncertech a která nám všem udělala velkou radost,“ říká za kapelu a její tým Petr Fořt, který turné zorganizoval a stojí po celou dobu za úspěšnou kariérou kapely v Česku. „Byl to teprve začátek a věříme, že i další dárky a překvapení, které jsme si pro fanoušky připravili v rámci naší společné oslavy, jim přinesou stejné potěšení.”

Nové album má už obrysy

Nové album nazvané Pustite Karola vyjde před začátkem podzimního turné. Momentálně se připravuje profilová biografie kapely s názvem Kontiňu… pokračujeme. Ta by měla vyjít ještě před letními prázdninami. Vznikala během jarního koncertního turné na několika místech České republiky a zavede fanoušky do zákulisí fungování kapely.

Vrcholem ročních oslav pak bude podzimní turné, které opět symbolicky v pětadvaceti městech doprovodí vydání čerstvého alba. Na všech místech se jako speciální host představí česká punkrocková kapela Zakázaný ovoce.

Horkýže Slíže si za své existence vybudovali na Slovensku i v České republice silnou pozici. Vyprodávají kluby, kulturní domy i sportovní haly, odehráli již více než dva tisíce koncertů, vydali patnáct alb a na YouTube mají více než sto miliónů zhlédnutí svých videoklipů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám