Hlavní obsah

Muzikálový Plachetka a rocková Langerová vystoupí se symfoniky

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dalším orchestrem, který představil program na novou sezónu, je Symfonický orchestr Českého rozhlasu neboli SOČR. Sezóna 2017/2018 má sice vizuálně stejné základní kameny – šéfdirigenta Ondreje Lenárda, ředitele Jakuba Čížka či koncertního mistra Vlastimila Kobrleho –, přináší však i několik novinek. Celkově je ale 91. sezóna ještě různorodější než předcházející.

Foto: Khalil Baalbaki

Šéfdirigent Ondrej Lenárd na setkání v budově rozhlasu. Příští sezóna bude jeho sedmou ve funkci.

Článek

Zazní i klasická díla jako Beethovenova Devátá či Verdiho Requiem, ale i jedna domácí premiéra – Narcissus pro violoncello a orchestr od Jana Ryanta Dřízala. „Koncertní cykly zůstanou, jak byly,“ řekl ředitel Jakub Čížek. Řada R v Rudolfinu s klasikou a hlavně velice oblíbená N – Nové horizonty ve Smetanově síni a ve Foru Karlín, kde se setkávali posluchači s jazzem či s filmovou hudbou.

„Letos bude velkým hitem muzikálový večer Na Broadwayi s Adamem Plachetkou, dále rockový koncert Anety Langerové s dirigentem Martinem Kumžákem a operetní gala,“ upozornil Čížek.

Basbarytonista Plachetka bude zpívat i Richarda Strausse, vystoupí na koncertě k poctě Jarmily Novotné a představí i písně z amerických muzikálů s dirigentem Tomášem Netopilem.

Ze zahraničních hostů lze očekávat velký zájem o cembalistu Mahana Esfahaniho, žáka Zuzany Růžičkové, přijede dirigovat i Němec Alexander Liebreich. Prodej vstupenek byl již zahájen.

Reklama

Výběr článků

Načítám