Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Pohádka s gayem porazila Masaryka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film o Janu Masarykovi sesadila z prvního místa v žebříčku návštěvnosti již dlouho diskutovaná pohádka Kráska a zvíře. V Rusku ji dětem zakázali.

Foto: Falcon

Kráska a zvíře

Článek

Kráska a zvíře vzbudila poprask postavičkou LeFoua, první otevřeně homosexuální postavou ve filmu od studia Disney. Ruské ministerstvo kultury začátkem března částečně splnilo žádost poslance vládnoucí strany Jednotné Rusko Vitalije Milonova a neumožní vstup na pohádku dětem.

Foto: Falcon

Josh Gad (vlevo) a Luke Evans ve filmu Kráska a zvíře

Ještě větší problém má pohádka v Malajsii, kde se homosexualita trestá vězením nebo tělesným trestem. Ve filmech jsou podobné podstavy povoleny pouze v případě, že jsou vykresleny negativně. Cenzoři chtěli, aby Američané film sestříhali, což studio Disney rezolutně odmítlo, a premiéra se nekonala.

Foto: Bioscop

Jan Masaryk se rád oddával bohémskému způsobu života.

Drama Masaryk režiséra Julia Ševčíka sleduje diplomata Jana Masaryka těsně před druhou světovou válkou. Nesoustředí se na válku samotnou, ale hlavně na vykreslení rozervanosti postavy Jana Masaryka.

Třetí místo náleží akčnímu filmu Logan: Wolverine. Hlavní postava Wolverina (Hugh Jackman) se v něm vrací, ale jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier, známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je vážně nemocný. Na americko-mexické hranici je objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Kráska a zvíře111 831
2.1.Masaryk43 071
3.2.Logan: Wolverine20 952
4.3.Kong: Ostrov lebek19 379
5.4.Balerína7 736
6.5.Lego Batman Film7 466
7.8.Anděl Páně 26 330
8.7.John Wick 24 435
9.11.Psí poslání4 152
10.12.Všechno nebo nic3 954
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám