Hlavní obsah

Doctor P. P. shrnul dění loňského roku do jednoho videoklipu

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anketa popularity Zlatý slavík, prezident Miloš Zeman a jeho vztahy s Čínou, nový americký prezident Donald Trump, jeho sokyně ve volbách Hillary Clintonová nebo německá kancléřka Angela Merkelová. To všechno jsou lidé a témata, která se objevují v novém videoklipu kapely Doctor P. P.

Klip k písni SabrážVideo: archív Doctora P. P.

 
Článek

Nový singl Sabráž, který skupina zveřejnila před několika hodinami, je kreslená roadmovie, jež si utahuje z událostí roku 2016. Zpěvák Petr Pečený v ní cestuje z Čech přes Německo do francouzského Champagne.

V klipu se mihnou i Fantomas a herci Louis de Funès, Alain Delon, Jean-Paul Belmondo či Jean Gabin.  Své role v klipu mají také muzikanti Jimi Hendrix, Frank Zappa, Elvis Presley a John Lennon. Důležitou roli dostal textař písně Lou Fanánek Hagen, který ji napsal se skladatelem Leškem Wronkou. Produkce se ujali kytaristé František Táborský z Chinaski a Lukáš Chromek.

„Písnička měla být už na našem minulém albu a z neznámých důvodů jsme na ni nějak zapomněli. Až teď jsme ji znovu objevili a zjistili, že je skvělá. Text napsal Fanánek a vtělil tam, jak jsme mu s kapelníkem Tří sester Ing. Magorem několikrát vyprávěli, že na jaře jezdíme do Champagne nakupovat šampaňské pro naši pidifirmu, která se jeho dovozem zabývá,“ popisuje Pečený.

A protože už samotný text je vlastně roadmovie, režisér klipu Michal Wondreys téma jen rozvinul a na pozadí jednoho zájezdu do Champagne zrekapituloval celý loňský rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám