Hlavní obsah

Josef Vojtek: V Kabátu si slavíky rozebíráme postupně

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Kabát získala v sobotu při vyhlašování výsledků ankety popularity Český slavík jedenáctého zlatého. Josef Vojtek prozradil, že si je v pětičlenné kapele postupně rozebírají.

Foto: Petr Horník

Skupina Kabát při děkovné řeči za první místo v anketě.

Článek

Myslíte si, že vám k zisku letošního slavíka pomohlo účinkování na letním putovním festivalu Hrady.cz, na němž vás viděli i lidé, kteří by třeba na samostatný koncert Kabátu nešli?

Doufám, že jsme tu cenu dostali za všechno, co jsme v tomto roce udělali a podnikli. Ale je pravda, že Hrady.cz tomu asi hodně pomohly, protože to je festivalová série trochu jiného ražení než jen rockového.

Při přebírání ceny jste na pódiu Hudebního divadla Karlín řekl, že Kabát teď nebude jedenáct měsíců hrát. Vydržíte to?

Na pódia se vrátíme při velkém halovém turné na podzim příštího roku. Bude to skoro dvacet koncertů, takže to bude náročné. Začneme začátkem října a skončíme na konci listopadu. Do té doby ho budeme připravovat, takže se rozhodně nudit nebudeme.

Jak si v pětičlenné kapele Slavíky dělíte?

Při vyhlášení dostane každý z nás malého slavíka. Ty velké rozdělujeme po členech popořadě. Vlastně by každý z nás měl mít doma dva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám