Hlavní obsah

V prosinci zazní v Praze rozdováděné brazilectro skupiny Zuco 103

Novinky, Stanislav Dvořák

Už před mnoha lety stáli u zrodu zábavného i rafinovaného stylu brazilectro a nyní opět přijíždějí do Prahy, kde už mají značnou základnu fanoušků. V Paláci Akropolis odehrají nizozemsko-brazilští Zuco 103 další koncert 2. prosince.

Foto: Rachot.cz

Zuco 103

Článek

Zuco 103, to je nálož energie a možná i nejlepší nizozemská kapela. Na jejich deskách se prolíná bossa nova, samba, indiánský folklór, funk, jazz, reggae i elektronika. Ještě lepší než desky ale bývají koncerty.

Bubeník Stefan Kruger, klávesista Stefan Schmid a zpěvačka Lilian Vieira, kteří tvoří základ skupiny, dokážou ještě s kytarou, basou a perkusemi rozpumpovat publikum.

Foto: Respect festival

Zuco 103

Jejich písničky bývají zvukově velmi rozmanité, jedna skladba připomíná evropskou taneční hudbu, jiná zase akustickou world music nebo jazz. Když zpěvačka Lilian přijela v roce 1989 do Rotterdamu studovat zpěv, věnovala se hlavně brazilské hudbě, Zuco 103 je ovšem nedefinovatelnou kapelou.

„Nechtěla jsem se omezovat jediným stylem. Moje skupina Zuco 103 je vlastně čistě evropskou záležitostí. Samozřejmě že čerpám inspiraci ze svých kořenů, a to hlavně v rytmické poloze. Co mě dnes zajímá nejvíc, je moderní evropská taneční hudba,” řekla.

Po koncertě začne afterparty, kde vystoupí Ohm Square Sound System – Charlie One & Jan 2, DJ Baltazar, DJ Robot a DJ Jeffology.

Více podrobností a vstupenky najdete na rachot.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám