Hlavní obsah

Peter Jackson: Od Hobita ke sci-fi pohyblivým městům

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Peter Jackson si odpočine od hobitů a trpaslíků při přípravě temné sci-fi. V prosinci 2018 má jít do kin další spektákl z jeho pera Mortal Engines založený na sci-fi knihách Philipa Reeva, uvedl server Variety.

Foto: Profimedia.cz

Peter Jackson

Článek

Mortal Engines, jeden z velkých a jistě i drahých projektů studia Universal, se mimo jiné postaví proti dalšímu pokračování Avataru od Jamese Camerona, který chce mít premiéru také na Vánoce 2018 a oba přitom míří na dost podobnou cílovou skupinu.

Jacksonův film bude dystopie z budoucnosti. Po zemi se v ní pohybují obří města na kolech a soupeří o poslední zbytky surovin. Dva nenápadní hrdinové se setkají v této nezáviděníhodné situaci a samozřejmě budou muset zachránit svět.

Jackson a jeho dlouholetá spolupracovnice Fran Walshová sepsali scénář s přispěním Philippy Boyensové. Výkonným producentem je Ken Kamins. Jackson zřejmě film nebude režírovat, server IMDB zatím uvádí jako režiséra Christiana Riverse, který dělal vizuální efekty pro King Konga, Pána prstenů a Hobita, ale žádný celovečerní film nerežíroval.

Reklama

Výběr článků

Načítám