Hlavní obsah

Saxofonista Perret se pohybuje mezi jazzem a rockem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po dvou letech se v sobotu do Prahy vrací francouzský saxofonista Guillaume Perret se svou skupinou Electric Epic. Vystoupí v pražském Paláci Akropolis. Od počátku kariéry se snažil obohatit zvuk svého nástroje a podobně jako Jimi Hendrix k tomu používá různých kytarových efektů.

Foto: Rachot

Saxofonista Guillaume Perret

Článek

Perret byl vždy fascinován zvukovými možnostmi rocku, obdivoval Soft Machine, ale také Franka Zappu, už v roce 2003 hrál na poctě Zapppovi Oh no! Just Another Frank Zappa Mémorial Barbecue.

Své pojetí rozvíjel hlavně po založení vlastní skupiny Electric Epic. Úspěšné bylo hlavně debutové album z roku 2012, které vyšlo na Zornově labelu Tzadik, i když zdaleka nepřinášelo tolik zvratů a často se neslo v duchu oprášeného art a jazz rocku.

Druhá deska s Electric Epic Open Me vyšla o dva roky později a opět na ní hráli baskytarista Philippe Bussonne, který působil v Magmě, kytarista Jeremy Grandcamp a bubeník Yoann Serra.

Letos však Perret vydal sólovou desku Free, kde hraje sám, jen s pomocí efektů a looperů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám