Hlavní obsah

Michal Prokop bilancuje na šesti CD

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K sedmdesátinám zpěváka Michala Prokopa vychází šestidiskový balíček pod názvem Už je to napořád 2000-2012 mapující jeho „druhou“ kariéru po odchodu z politiky.

Foto: Petr Horník, Právo

Michal Prokop

Článek

Michal Prokop představuje na naší hudební scéně stabilní kvalitu. Začínal v šedesátých letech minulého století napodobováním americké soulové klasiky (Raye Charlese, Otise Reddinga) a v sedmdesátých letech přišel s progresivní rockovou muzikou. Alba jako Město Er (1971) nebo Kolej Yesterday (1984) už představují pilíře domácích hudebních dějin.

Nový box se šesti disky posbíral to, co dělal s kapelou Framus Five, s Friends, Lubošem Andrštem a Honzou Hrubým nebo sólo za poslední roky a svým názvem navazuje na minulou „časosběrnou“ krabičku Pořád to platí 1968–1989.

Najdeme v něm 2CD Odněkud někam s písněmi z 90. let a živými verzemi největších bluesových a soulových klasik typu Hallelujah, I Love Her So, Boom Boom a Got My Mojo Workin.

Další disky tvoří nahrávky v unplugged triu s Andrštem a Hrubým, uznávaná studiová deska Poprvé naposledy, záznam koncertu v Lucerně a poslední, zatím nejrockovější studiové album Sto roků na cestě. Balíček doplňuje bilanční rozhovor Michala Prokopa s novinářem Ondřejem Bezrem.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám