Hlavní obsah

Z New Yorku přiletí na šňůru koncertů do ČR varhaník Pivec

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hráč na varhany Hammond Ondřej Pivec, který letos jede mimo jiné turné s americkou soul-jazzovou hvězdou Gregorym Porterem, zavítá v listopadu na pár koncertů do Česka.

Foto: ondrejmusic.com

Ondřej Pivec

Článek

Pivec se v Česku dobře uvedl se skupinou Organic Quartet, vydal pár desek a zhruba před osmi lety se odstěhoval do New Yorku, kde chtěl ještě hlouběji proniknout do duše gospelu a jazzu. Hrál v harlemském kostele a studoval triky newyorských jazzmanů, zatímco jeho kolegové z Organic Quartetu také sbírali zkušenosti (kytarista Libor Šmoldas v USA a Austrálii; bubeník Tomáš Hobzek zase v Berlíně, saxofonista Jakub Doležal v Amsterodamu).

Letos varhaník vyjel koncertovat se skutečnou mezinárodní superstar. Se zpěvákem Gregorym Porterem (USA) vystupovali na legendami opředeném festivalu Glastonbury, na North Sea Jazz Festival i ve slavném Montreaux, aby si před Vánocemi odskočil domů.

Foto: ČTK

Ondřej Pivec dojíždí do České republiky již poměrně zřídka.

„Těším se moc. Budeme s Organicem hrát na festivalu ve Slaném, čeká nás několik koncertů v Jazz Docku a natočíme novou desku. Samozřejmě se také moc těším na rodinu, kterou jsem dlouho neviděl, na kamarády i na Prahu a nějaké dobré české jídlo. Název desky už máme, ale zatím ho nebudu prozrazovat. Skladby budou všechny nové, a až na jednu všechny autorské,“ řekl Pivec.

Oceňovaný „hammondkář“ se svou původní kapelou Ondřej Pivec Organic Quartet zahraje 19. listopadu ve Slaném a pak ještě pětkrát v Praze.

Ondřej Pivec - koncerty v ČR 2016

sobota 19.11. Jazz Club Slaný

pátek 25.11. 19h Jazz Dock

pátek 25.11. 22h Jazz Dock

sobota 26.11. 19h Jazz Dock

sobota 26.11. 22h Jazz Dock

neděle 27.11. 21h Jazz Dock

Vstupenky jsou v prodeji na webových stránkách Jazz Docku nebo na místě v klubu - za 300 korun stání, 400 korun sezení.

Reklama

Výběr článků

Načítám