Hlavní obsah

Filmové premiéry: Tenkrát v ráji, Komici s.r.o. The Tour, American Honey, Doctor Strange a další

Právo, Věra Míšková

Tento týden vstupuje do kin celkem deset filmů. Film Tenkrát v ráji vypráví o osudové lásce, nezlomném přátelství a vztazích českých a německých horolezců za druhé světové války. Komici s.r.o. Tour jsou záznamem turné skupiny bavičů. Cenu poroty v Cannes získala generační road movie American Honey. Ze studia Marvel je film o nejmocnějším kouzelníkovi ve vesmíru, Dr. Stephenu Strangovi. Úspěšný právník se mění v člověka hnaného instinkty v thrilleru Odvrácená strana měsíce. Příběh z ledové pustiny se jmenuje Akce Arktida. Z Berlinale přichází drama 24 týdnů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tenkrát v ráji

Tenkrát v ráji

Legendární, mýty opředený a ve své době nejlepší český horolezec Josef Smítka odmítl za války nastoupit k totálnímu nasazení a několik let se před německými úřady a gestapem skrýval ve skalním městě Hruboskalska, podporován českými a německými horolezci. Joska na své cestě za svobodou překročil hranice možností nejen ve skalách, ale i v životě.

Tenkrát v ráji, Česko/Slovensko 2016, drama, 99 min., režie: Lordan Zafranovič, Peter Pálka, Dan Krzywoň, hrají: Vavřinec Hradílek, Vica Kerekes, Jan Budař, Miroslav Etzler a další.

Komici s.r.o. The Tour

Komici s.r.o.

Především milovníkům žánru stand up komedy je určen film Juraje Šajmoviče, který v něm zaznamenává turné party sólových bavičů - Miloše Knora, Lukáše Pavláska, Tomáše Matonohy, Ester Kočičkové, Michala Kavalčíka a Richarda Nedvěda na scénách i v zákulisí.

Komici s.r.o. Tour, Česko 2016, komedie, 95 min., režie: Juraj Šajmovič, hrají: Miloš Knor, Lukáš Pavlásek, Tomáš Matonoha, Ester Kočičková a další.

American Honey

American honey

Hrdiny filmu jsou teenageři, kteří by rádi překročili práh dospělosti, ale nevědí, jak na to. Jisti jsou si jen tím, že si chtějí pořádně užívat. Jejich verze Amerického snu a Bezstarostné jízdy se odehrává v dodávce, jíž křižují Středozápad jako podomní prodejci předplatného časopisů.

American Honey, USA 2016, roadmovie, 163 min., režie: Andrea Arnoldováhrají: , hrají: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Kiley Keough, McCaul Lombardi a další.

Doctor Strange

Doctor Strange

Film o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi. O muži úspěšném, bohatém a slavném tak, že zdánlivě nic nemůže otřást jeho postavením. Jenže po strašlivé dopravní nehodě se jeho život se od základu změní, když mu úraz znemožní používat to nejdůležitější, co ke své práci potřebuje, totiž ruce.

Doctor Strange, USA 2016, akční, 115 min. režie: Scott Derrickson, hrají: Benedict Cumberbatch, Rachel McAdamsová, Mads Mikkelsen, Tilda Swintonová a další.

Odvrácená strana měsíce

Odvrácená strana měsíce

Úspěšný právník Urs je příkladem a hvězdou své profese. Sebevražda jeho kolegy s ním ale otřese, vždyť i on žil skvělý život. Potkává krásnou dívku, která vyznává alternativní způsob života a zúčastní se experimentu s halucinogenními houbičkami. Změna života je ale drastičtější, než se dalo čekat.

Odvrácená strana měsíce, Německo/Lucembursko 2015, thriller, 98 min., režie: Stephan Rick, hrají: Jürgen Prochnow, Moritz Bleibtreu, Luc Feit a další.

Akce Arktida

Akce Arktida

Tři sourozenci jsou zanecháni na neobydleném ostrově v arktické části Norska. Podaří se jim přežít tváří v tvář štiplavému mrazu, bouřím, hladovění a volně žijícím zvířatům?

Akce Arktida, Norsko 2014, rodinný, 87 min., režie: Grethe Bøe-Waal, hrají: Line Verndal, Nicolai Cleve Broch, Lars Arentz-Hansen a další.

24 týdnů

24 týdnů

Příběh televizní komičky Astrid, která se s vým přítelem čeká dítě s Dawnovým syndromem a předpokládanou těžkou srdeční vadou a rozhoduje se, zda si dítě ponechá nebo zda podstoupí interrupci.

24 týdnů, Německo 2016, drama, 103 min., režie: Anne Zohra Berrachedová, hrají: Julia Jentschová, Bjarne Mädel, Johanna Gastdorfová a další.

Hitchcock/Truffaut

Hitchcock

V roce 1962 se dva velikáni světového filmu zavřeli na týden v Hollywoodu, aby společně pronikli do tajů režie. Kromě původních magnetofonových nahrávek z tohoto setkání, které posloužily jako materiál pro Truffautovu legendární knihu Rozhovory Hitchcock - Truffaut, nabízí nový dokument také fotografie z té největší lekce filmového řemesla všech dob.

Hitchcock/Truffaut, USA/Francie 2015, dokument, 80 min., režie: Kemt Jones, účinkují: Alfred Hitchcock, Francois Truffaut, Mathieu Amalric, Wes Anderson, Olivier Assayas a další.

Táta

Táta

Lucija přemluví svou sestru Veru a přítele Vanju, aby s ní jeli za otcem. Ten před lety odešel od jejich rodiny a bydlí na samotě v hornatém kraji Lika. Je údajně smrtelně nemocen, takže pro sestry je to možná poslední příležitost, jak se dozvědět co se v minulosti stalo mezi ním a jejich matkou. Ale otcův dům je prázdný...

Táta, Chorvatsko 2011, thriller, 70 min., režie: Dalibor Matanic, hrají: Judita Frankovičová, Ivo Gregurevic a další.

Výstřel

Výstřel

Jeden náhodný výstřel spojí osudy dvou mladých žen. Anita pracuje u policie. V profesním životě se ji daří o mnoho lépe než v osobním, kde prožila zatím spíše různá zklamání. Petra právě zjistila, že je těhotná a na návštěvě u kamarádky nechtě zmáčkne spoušť nalezené pistole. Vyšetřování vraždy, k níž došlo v noci na jedné záhřebské ulici, dostává na starost Anita.

Výstřel, Chorvatsko 2013, krimi, 76 min., režie: Robert Orhel, hrají: Ecija Ojdanicová, Iva Babicová a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám