Hlavní obsah

Bez kostýmů a masek. Na Sázavafestu zněly písně z muzikálů

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S programem nazvaným My jsme muzikál vyrazili zpěváci a orchestr Hudebního divadla Karlín v Praze na čtyři letní hudební festivaly. V pátek odpoledne vystoupili na Sázavafestu, který probíhá až do noci ze soboty na neděli v areálu zámku ve Světlé nad Sázavou.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Václav Noid Bárta na pódiu na Sázavafestu.

Článek

Během hodinového vystoupení zazněly nejslavnější písně z muzikálů Jesus Christ Superstar, Aida, The Adams Family, Carmen, Producenti a Bonnie a Clyde. Na velkém festivalovém pódiu je zpívali Václav Noid Bárta, Kamil Střihavka, Bohouš Josef, Marián Vojtko, Kamila Nývltová a další.

„Na festivaly jezdíme proto, abychom dokázali, že písně z muzikálů jsou pro všechny. Není třeba poslouchat jenom jeden hudební styl. Těžko někdo může namítnout něco proti tomu, že například v  Jesus Christ Superstar jsou skvělé skladby,“ řekl Právu na Sázavafestu Václav Noid Bárta.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Václav Noid Bárta zpíval na Sázavafestu i pod pódiem mezi diváky.

Zpěváci vystoupili bez kostýmů, masek, rekvizit, zkrátka civilně. Doprovázel je živý orchestr a ohlasy nejenom na Sázavafestu byly skvělé. Projekt My jsme muzikál byl předtím představen i na festivalech Barvy léta a Keltská noc. Na Benátské! v Liberci zazněl před týdnem výběr písniček z muzikálu Jesus Christ Superstar.

„Funguje to skvěle, lidé se baví. Mám pocit, že většina z nich to ocení, navíc jim zpívají legendy. Jezdí s námi totiž také Bára Basiková, Jindra Vobořil nebo Jiří Korn. Ve čtvrtek jsme vystupovali v Harrachově na festivalu Keltská noc. Pod pódiem stál takový klasický pankáč s červeným čírem a my byli přesvědčeni, že ho to neoslovuje. Po vystoupení jsme se byli s Ondrou Brzobohatým podívat mezi lidi, ten pankáč nás potkal a řekl, že to bylo krásné. Byli jsme z toho skoro dojatí,“ řekl Právu Bárta.

Naposledy bude program My jsme muzikál v létě představen 20. srpna na náplavce v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám