Hlavní obsah

Besson představí Valeriana a město tisíce planet

Právo, míš

Velkolepou adaptaci ikonického komiksového románu, film Valerian a město tisíce planet, představí jeho režisér Luc Besson na nadcházejícím Comic Conu v San Diegu.

Foto: Bioscop

Dave DeHaan v titulní roli Valeriana.

Článek

Začal ho natáčet v lednu letošního roku a jde o jeden z nejdražších projektů francouzské kinematografie od dob Pátého elementu.  V hlavních rolích se objeví Dave DeHaan, Cara Delevigneová, Clive Owen, Rihanna, Ethan Hawke a John Goodman

Scenárista a režisér Luc Besson se pro film inspiroval ikonickým komiksovým románem Valerian a Laureline a přepracoval ho do jedinečné, velkolepé sci-fi ságy. Valerian a Laureline jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru.

Valerian má se svou kolegyní více než profesionální záměry, neustále ji marně bombarduje milostnými návrhy. Na velitelův rozkaz se Valerian a Laureline vydávají na misi do ohromného mezigalaktického města Alfa, neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 miliónů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Ne každý má ale stejné bohulibé cíle.

Do českých kin uvede Valeriana a město tisíce planet Bioscop v červenci příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám