Hlavní obsah

Výstava Manola Blahnika bude také v Praze

Právo, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světoznámý módní návrhář Manolo Blahnik chystá výstavu, na níž bude k vidění 500 objektů z jeho dílen. Představí ji tam, kde to má nejvíc rád – v Benátkách i v Praze, kde se narodil jeho otec. Blahnik je znám jako návrhář luxusních bot a k jeho zákaznicím patřily například Madonna, Kylie Minogue nebo princezna Diana. Agentuře AFP přiznal, že nemá nic proti tomu, vytvořit kolekci pro oděvní řetězec H&M, ale jen prý pod podmínkou, že bude mít volnou ruku.

Foto: ČTK

Módní návrhář Manolo Blahnik.

Článek

Blahnik žije v britském Bathu a teď má před sebou několik rušných měsíců. V září jej čeká na benátském filmovém festivalu premiéra dokumentu věnovaného jeho tvorbě a pak výstava.

„Poputuje po evropských místech, která mám nejraději. Bude i ve Španělsku, ale nejdříve v Benátkách, kde jsem několik let pracoval a které mám vůbec nejradši. Bude také v Praze, kterou zbožňuji, protože je to město, kde se narodil otec. A pak v Petrohradě. Výstava bude v Ermitáži, a to je velká pocta. Neumím to vysvětlit, protože přes to přese všechno jsem přece jenom obuvník!“ řekl.

Blahnik dosáhl úspěchu a dokázal si zachovat nezávislost na velkých luxusních značkách – v šesti zemích vlastní osm obchodů. „Zůstanu nezávislý až do smrti, protože miluji svobodu, naprostou svobodu. Lidé tráví čas tím, že vám říkají, co máte udělat, ale tak já pracovat nedokážu. Trvalo mi dlouho, než jsem začal žít tak, jak se mi to líbí,“ řekl.

Reklama

Výběr článků

Načítám