Hlavní obsah

Rozporuplný svět muzikálů s Českou filharmonií

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aby přivedly do koncertních sálů mladé publikum, uchylují se často v poslední době symfonické orchestry k prezentaci hudby ze světa filmů a muzikálů. Česká filharmonie zvolila jiný postup – zapojila se do projektu Best of Broadway a s americkými umělci jej zahájila úterní premiérou v O2 areně v Praze.

Foto: Matěj Třasák

Závěrečná děkovačka zleva: Jason Danieley, Louise Dearmen, dirigent Keith Lockhart, Marin Mazzie a Rodney Earl Clarke.

Článek

Zazněly filmové melodie i ukázky z muzikálů West Side Story, Bídníci, Cats, Evita, Mamma Mia!, Fantom opery a dalších. O jazzovou rytmiku posílený orchestr dirigoval Keith Lockhart z Boston Pops Orchestra, jenž přivezl zkušené americké sólisty – tenoristu Jasona Danieleyho, afroamerického basistu Rodneyho Earl Clarka, sopranistku Louisu Dearmanovou a mezzosopranistku Marin Mazzieovou.

Slíbené výpravné efekty se ale nekonaly a bylo málo tištěných programů, takže jedinou informační složkou byly promítané plakáty k některým titulům na plátno za orchestrem. Tříhodinový koncert tak měl dost znaků premiéry, včetně horšího zvuku. Uspokojil až ve druhé polovině, v níž se zejména mužská část sólistů rozezpívala k pěknému výkonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám