Hlavní obsah

Rozhlasová Mozaika slaví dvacet let

Právo, rh

Český rozhlas Vltava slaví 20. ledna dvacet let vysílání pořadu Mozaika, který od pondělí do pátku nabízí více než dvě stě minut rozhovorů, pozvánek na kulturní akce, zpráv a přehledů tisku, ale také nevšední hudební doprovod.

Foto: Vojtěch Havlík

Moderátoři rozhlasové Mozaiky v budově Českého rozhlasu na pražské Vinohradské třídě

Článek

Mozaika si za dobu svého působení získala velkou oblibu posluchačů a v současné době je nejposlouchanějším pořadem stanice Vltava.

Dvacet let vysílání oslaví Mozaika ve středu 20. ledna speciálním celodenním programem. V čase od 6.30 do 17.30 v živých vstupech zprostředkuje aktuální kulturní dění v Praze i v regionech, spojí se také se spolupracovníky ve Vídni, Frankfurtu, Paříži nebo New Yorku.

„S kulturními publicisty budeme debatovat o tom, jak se vyvíjely umělecké obory, které soustavně sledují, jak se změnila kulturní publicistika, jaké události a osobnosti doporučí naší pozornosti. Do studia zveme i naše bývalé redakční kolegy, kteří podobu Mozaiky určovali během uplynulých let. Umožníme nahlédnout do redakčního a vysílacího zázemí,“ upřesňuje editor Mozaiky Antonín Pfeifer.

Od 16 hodin zve redakce Mozaiky příznivce na živé vysílání do Studia 2 pražské budovy Českého rozhlasu na Vinohradské 12. „Mohou být při tom, když symbolickými čestnými Mozaikami oceníme devět osobností za jejich kulturní působení v uplynulém dvacetiletí,“ doplňuje Antonín Pfeifer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám