Hlavní obsah

Coldplay vydali album, pozvali i Beyoncé nebo Noela Gallaghera

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek vyšlo A Head Full Of Dreams, v pořadí sedmé album britské čtveřice Coldplay. Kapela si na ně jako hosty pozvala zpěvačku Beyoncé nebo Noela Gallaghera.

Foto: Warner Music

Coldplay vydali novinku v pátek.

Článek

Je to jeden z nejočekávanějších albových počinů konce letošního roku. Svědčí o tom mimo jiné skutečnost, že deska ještě před vydáním dosáhla na první místo v žebříčku iTunes ve více než padesáti zemích světa.

Album předznamenal singl Adventure Of A Lifetime, k němuž kapela natočila animované video. Na Facebooku, kde mělo premiéru, nasbíralo za 48 hodin přes 6 miliónů přehrání a skladba aktuálně patří k nejhranějším v Evropě.

Ve čtvrtek byla zveřejněna informace, že skupina bude 2. února 2016 hlavním jménem na Pepsi Super Bowl 50 Halftime Show v kalifornské Santa Claře. Byly také zveřejněny první termíny stadiónového turné, přičemž se k nim později ještě přidruží další. Koncert v Čechách zatím v programu není.

„Album A Head Full Of Dreams jsme psali s vědomím, že písně budeme hrát na koncertech. Už se nemůžeme dočkat,“ řekl zpěvák Chris Martin. Chystané turné by mělo začít v Jižní Americe a v květnu by se měla kapela přesunout do Evropy, kde potěší fanoušky ve Francii, Španělsku, Německu, Švýcarsku a zatím poslední zastávkou je 5. července dánská Kodaň.

Čtveřice novou desku nahrávala v Malibu, Los Angeles a Londýně s produkčním týmem Stargate a častým spolupracovníkem kapely Rikem Simpsonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám