Hlavní obsah

Iron Maiden. Nesmrtelní metaloví tatíci dorazí v létě

Novinky, Stanislav Dvořák

Iron Maiden se opět vrací do Prahy. Metalová skupina, která objíždí pódia už od sedmdesátých let, se ukáže 5. července v Eden Aréně.

Foto: Live Nation

Iron Maiden

Článek

Iron Maiden přivezou nové album The Book of Souls, i když fanoušci asi čekají hlavně na prověřené hity, jichž určitě nebude málo.

Skupina začínala v 70. letech a nejvíce se proslavila během osmé dekády. V roce 1982 se k ní připojil zpěvák Bruce Dickinson a nastalo jejich nejslavnější období. Melodický metal s táhlými refrény a kytarovými sóly byl na vrcholu a  kapela prodávala milióny desek. Vznikly hity jako The Number Of The Beast, Fear Of The Dark a Bring Your Daughter… To The Slaughter. Dickinson kapelu později opustil a věnoval se sólové dráze, ale nakonec se vrátil.

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvák Bruce Dickinson je spolehlivý a osobitý frontman.

„Nemůžeme se dočkat, až se vrátíme na turné. Maiden turné prospívá a dostat se blíž k našim fanouškům je to, co nás baví nejvíc. Až turné na konci února odstartuje v USA, tak to bude od naší poslední show na Sonisphere ve Velké Británii 19 měsíců, takže už jsme nedočkaví. Bude skvělé opět vidět naše fanoušky v České republice, kde si koncertování vždycky užíváme,“ vzkázal zpěvák.

Vstupenky na koncert budou v cenách 1250–1990 korun v síti Ticketpro od 16. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám