Hlavní obsah

První hraný film o Amy Winehousové se chystá

Novinky, Stanislav Dvořák

Zbožňovaná britská zpěvačka, která zemřela na vrcholu kariéry ve 27 letech, se po dokumentu dočká prvního celovečerního hraného filmu. Píše se o tom, že by ji mohla hrát Noomi Rapaceová, ale zatím nebylo nic oficiálně potvrzeno.

Článek

Film by měla režírovat Kirsten Sheridanová podle svého vlastního scénáře a produkovat společnost Lotus Entertainment. Režisérka byla nominována na Oscara za film In America z roku 2002.

„Její hudba vyvolává tak hluboké pocity u posluchačů, protože byla hluboce osobní. Její zranitelnost je vlastně její silou. Říkali jí různě - diva, ztracená duše trápená bulvárem, zmučený génius. Náš pohled je inovativní, emotivní a životu přitakající. Její život a umění pozorujeme pod lupou,” řekla režisérka.

Foto: Aerofilms

Upoutávka na film Amy

Amy Winehousová se proslavila hlavně albem Back in Black a megahitem Rehab. Okamžitě se stala globální hvězdou s astronomickými honoráři, ale holdovala drogám a alkoholu v takové míře, že mnohé až tak nepřekvapilo, když byla nalezena mrtvá 23. července 2011 ve svém domě v Londýně. Podle soudního lékaře měla v době smrti v krvi 4,16 promile alkoholu, což bylo také příčinou úmrtí.

Švédská herečka, která by ji měla ztvárnit, je známa z filmů jako Dívka, která kopla do vosího hnízda, Dívka, která si hrála s ohněm, Muži, kteří nenávidí ženy nebo Prometheus.

Reklama

Výběr článků

Načítám