Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Na Draculu má jedině Marťan

Novinky, Stanislav Dvořák

Sci-fi Marťan s Mattem Damonem obsadila první příčku návštěvnosti českých kin, následovaná komedií Hotel Transylvánie 2.

Foto: CinemArt

Marťan

Článek

Marťan, velkorozpočtová akční sci-fi Ridleyho Scotta, vyslala kosmonauta Marka (Matt Damon) na Mars, kde málem zahynul v prašné bouři. Zbytek jeho posádky planetu opustil v domnění, že je mrtvý. Ale Watney přežil a ocitne se tak omylem sám na nepřátelské planetě. Má k dispozici jen hubené zásoby, a tak musí využít veškerý důvtip, invenci a technické znalosti, aby nejen přežil, ale také nalezl způsob, jak vyslat signál na Zemi, že je naživu.

Foto: Falcon

Hotel Transylvánie 2

Druhé místo – postmoderní Dracula. V animované komedii Hotel Transylvánie 2 ubytovává v hotelu turisty. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem. Když tedy Mavis ve společnosti Johnnyho vyrazí na návštěvu lidské části příbuzenstva – na které ji ostatně také čeká nejedno překvapení – požádá „Děda” Drac o pomoc své přátele Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a společně Dennisovi nachystají kurz pro strašidla.

Koprodukční Everest Baltasara Kormákura rekapituluje jednu z nejtragičtějších expedic, při které majestátní masív poslal svým vyzyvatelům mrazivé varování. Píše se polovina devadesátých let a Himálaj se stává oblíbenou turistickou destinací. Na osmitisícovky už nešplhají jen zkušení horolezci, ale táhnou se tam celá procesí dobrodruhů z celého světa...

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.99.Marťan58 971
2.1.Hotel Transylvánie 233 931
3.2.Everest18 080
4.3.Gangster Ka9 370
5.39.Wilsonov9 326
6.4.Labyrint: Zkoušky ohněm5 997
7.7.V hlavě4 922
8.6.Mimoni3 301
9.5.Sinister 22 761
10.8.Pixely979

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám