Hlavní obsah

Incognito funkuje už 36 let. V říjnu i v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

V neděli 25. října se do Prahy vrátí britská skupina Incognito, která se pro některé fanoušky stala synonymem funku. V Lucerna Music Baru zahraje nejen aktuální album Amplified Soul.

Incognito: Hats (Make Me Wanna Holler)

 
Článek

Skupinu založil roku 1979 kytarista, skladatel a producent Jean-Paul „Bluey“ Maunick. Už debutové album Jazz Funk se proslavilo a následovala další - Inside Life, Tribes, Vibes & Scribes či Positivity a Beneath the Surface.

Novinka Amplified Soul přináší další porci sofistikované jazz-funkové muziky, která nepopírá tradici sedmdesátých let, jen se od ní lehce odráží. Incognito patří k těm, kteří se nesnaží násilně inovovat.

Foto: Incognito

Incognito

I přes propracovanost desek je ale (jako každá dobrá funky skupina) nejzajímavější naživo. Pořádně „osolená” hbitá basa i medově soulové vokály znějí z velké aparatury jinak. Jako hlavní mužský zpěvák se aktuálně představí Tony Momrelle, kterého můžete znát ze singlu Hats (Makes Me Wanna Holler).

Vstupenky na Incognito jsou v prodeji za 590 korun v pokladně Lucerna Music Baru (bez poplatků), na webu www.musicbar.cz a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Na místě 690 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám