Hlavní obsah

Film o Keithu Richardsovi bude v září

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmový dokument Under the Influence o kytaristovi Rolling Stones se poprvé objeví v internetové televizi Netflix 18. září. Natočil ho Morgan Neville, který obdržel Oscara v kategorii dokumentů díky snímku o doprovodných zpěvácích nazvanému 20 Feet From Stardom.

Foto: Profimedia.cz

Keith Richards je považován za jednoho z největších rockových dinosaurů. Říká se o něm, že přežije i jaderný výbuch a ve vyžilosti se vyrovná Micku Jaggerovi.

Článek

Producenti hovoří o „bezprecedentním pohledu” na Richardse, jeho vzory, skládání písní a hraní. Film se připravoval současně s nahráváním desky Crosseyed Heart, což je jeho první sólový pokus za více než dvacet let. Měl by vyjít ve stejný den jako film.

„Jestli existuje rockový Mount Rushmore, tak je tam určitě Keithův obličej. On představuje duši rockové muziky se všemi světlými i temnými stránkami. K mému potěšení se Keith Richards ukázal i jako pravý chlap plný humoru i moudrosti. To je skutečný Keith, kterého jsme zachytili v našem filmu, a jsem poctěn, že ho ukážeme světovému publiku na Netflixu,” uvedl Neville.

Foto: Profimedia.cz

Keith Richards je také autorem knižní autobiografie.

Na Richardsově nové desce pracovali také kytarista Waddy Wachtel, bubeník Steve Jordan, Norah Jones, Spooner Oldham, Aaron Neville a Larry Campbell. Na dvou písních je slyšet zesnulý saxofonista Bobby Keys.

Její vydání ale vůbec neznamená, že by Rolling Stones skončili. Naopak stále koncertují a Mick Jagger tvrdí, že pravděpodobně vydají i novou studiovou desku:

„Bylo by pěkné vydat nové album, mám dost nových songů a pár těch, co jsem napsal v posledních letech. Udělal jsem dobrá dema všech, co bych chtěl nahrát. Takže doufejme... A jestli bych chtěl dělat sólo desku? Ne. Chci natočit album Rolling Stones. Jen pokud se to nepodaří, tak pak jo. Taková je pravdivá odpověď... a na důchod nemyslím, myslím na to, jaké bude další turné.”

Reklama

Výběr článků

Načítám