Hlavní obsah

Zemřela slovenská herečka Magda Paveleková

Bratislava

Ve věku 84 let zemřela v pondělí slovenská herečka Magda Paveleková. Oznámili to její vnuci. Paveleková, kterou server Sme.sk označil za první dámu slovenského humoru, většinu svého uměleckého života strávila na prknech bratislavské Nové scény, kde působila více než čtyři desetiletí.

Foto: Profimedia.cz

Magda Paveleková

Článek

Její kolegové a diváci si Pavelekovou připomínají také v roli matky představené ve slovenské verzi bláznivého muzikálu Jeptišky, který před 15 lety krátce hostoval i v pražském Divadle Jiřího Grossmanna.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Hrála také ve 12 filmech, 205 inscenacích, dabovala, byla hlavní hvězdou televizního seriálu o nadváze a vystupovala v bezmála šesti desítkách zábavných pořadů v rozhlase a televizi.

Ve věku 84 let zemřela první dáma slovenského humoru Magda PavelekováVideo: TV Markíza

Její  život poznamenala velká tragédie. Na rakovinu jí zemřela dcera, a to v pouhých 34 letech. Sílu pokračovat v herecké práci jí dali její dva vnuci – Tomáš a Andrej.

„Do hereckého nebe se po Ladislavu Chudíkovi a Ivanu Palúchovi odebrala další osobnost slovenského filmu a divadla,“ napsal na svém webu list Pravda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám