Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Všechno drtí Jurský svět

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký trhák Jurský svět po delší době naplnil česká kina. Za víkend si připsal 75 219 diváků.

Foto: Cinemart

Chris Pratt a Bryce Dallas Howardová proti dinosaurům.

Článek

Jurský svět Colina Trevorrowa opět oživuje módu prehistorických filmových příšer, která vládla v 90. letech. Vedení bizarního parku hledá nové způsoby, jak ho pro diváky ještě víc zatraktivnit, a přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howardová), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne lovit zaměstnance parku a také návštěvníky.

Na druhém místě je nenáročná oddechová komedie Život je život s Ondřejem Vetchým v hlavní roli. Vychází z půdorysu klasické rodinné komedie o vzteklém „fotrovi“, nezodpovědných dcerách, které si najdou ty nejšílenější exoty, a mamince od plotny, která v padesáti touží po romantice.

Třetí je Sedmero krkavců od režisérky Alice Nellis, která si vypůjčila pohádku Boženy Němcové o dívce, jež se rozhodla zlomit prokletí a zachránit své bratry, z kterých se stali krkavci.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Jurský svět75 219
2.1.Život je život9 085
3.2.Sedmero krkavců6 142
4.3.Šílený Max: Zběsilá jízda5 107
5.5.Špión4 773
6.4.Insidous 3: Počátek4 561
7.6.San Andreas2 762
8.7.Avengers: Age of Ultron2 272
9.8.Dítě č. 441 028
10.14.Konečně doma1 102

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám