Hlavní obsah

The Dead Daisies hráli speciální koncert v Hard Rock Café. Dnes zahrají před Kiss

Právo, Jaroslav Špulák

V neděli večer se v pražském Hard Rock Café představila americká rocková formace The Dead Daisies. Tato superskupina, kterou tvoří několik výrazných osobností světové rockové scény, odehrála speciální třicetiminutový akustický koncert. V pondělí večer se v O2 areně představí jako předkapela slavných Kiss.

Foto: archív kapely

The Dead Daisies vystoupí v pondělí v Praze před Kiss.

Článek

The Dead Daisies vydali nedávno své druhé album Revolución. Na pódiu Hard Rock Café v Praze z něho prezentovali několik písniček, ovšem nikoli v kompletní sestavě. Jelikož šlo o akustický koncert, nezúčastnili se ho aktivně bubeník Brian Tichy a klávesista Dizzy Reed. Mezi diváky ale byli.

Právě Reed Právu a Novinkám před koncertem řekl: „Hrát před skupinou Kiss je pocta. Vidět naživo tuhle kapelu znamená vidět největší rock’n’rollovou show na světě.“

Dizzy Reed kromě svého působení v The Dead Daisies hraje na klávesové nástroje ve slavných Guns N’Roses. Ve stejné kapele hraje na kytaru Richard Fortus, zpěvák John Corabi působil v Mötley Crüe nebo Union, baskytarista Marco Mendoza byl v sestavě Thin Lizzy či Blue Murder, Brian Tichy hrával s Ozzym Osbournem, Billym Idolem či Whitesnake, a tak jen kytarista David Lowy neprošel žádnou proslulou sestavou. Nic to však nemění na tom, že The Dead Daisies je superskupina.

„V minulosti s námi hrály i jiné osobnosti, například Darryl Jones nebo John Tempesta. Na naší skupině je skvělé, že si v ní zahrajete s opravdu skvělými muzikanty,“ vysvětlil Právu a Novinkám Dizzy Reed.

V pražském Hard Rock Café následovala po skončení speciálního akustického koncertu The Dead Daisies autogramiáda a následně se světoví muzikanti pohybovali mezi hosty klubu, fotili se s nimi a diskutovali.

Manažer kapely prozradil Právu a Novinkám, že The Dead Daisies přijedou do České republiky v listopadu jako předkapela britských Whitesnake. Rádi by se prý v předvečer koncertu vrátili do Hard Rock Café, a zase akusticky.

The Dead Daisies vystoupí v pondělí 8. června jako předskupina Kiss v pražské O2 areně. Vstupenky na koncert budou přímo na místě ještě v prodeji.

Reklama

Výběr článků

Načítám