Hlavní obsah

Faith No More splatí na Rock for People dluh

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší hvězda letošního festivalu Rock for People, americká crossoverová legenda Faith No More, dorazí do Festivalparku v pátek kolem sedmnácté hodiny. V areálu jsou zatím její technici a připravují pro koncert pódium. Festival Rock for People začal ve čtvrtek a skončí v neděli nad ránem.

Foto: PIAS

Americká crossoverová legenda Faith No More

Článek

„Kolem sedmé hodiny a pětačtyřicáté minuty ráno dorazilo patnáct členů technického týmu Faith No More. Řeší technické věci, připravují pódium. Kapela by měla přijet do sedmnácté hodiny. Máme pro ni připravený catering podle jejích požadavků, k dispozici bude mít například i vlastní zahrádku, vlastní toalety i sprchy,“ prozradil Právu a Novinkám.cz Michal Thomes z pořádající agentury Ameba Production.

Faith No More jsou momentálně na evropském turné a po skončení svého setu na Rock for People budou pokračovat dál, konkrétně do Berlína, kde vystoupí v sobotu.

„Pevně věříme, že se nebude opakovat situace z roku 2012, kdy tato kapela už byla na festivalu, ale kvůli bouři nakonec nevystoupila. Vše však zatím nasvědčuje tomu, že by se nic takového stát nemělo. I z přístupu skupiny je patrné, že se na koncert těší a splatí tak dluh, který z roku 2012 vůči českým fanouškům má. Dobrá zpráva také je, že bude hrát nové písně ze své skvělé poslední desky, která vyšla v květnu,“ dodává Thomes.

Použijí i staré rekvizity

Podle Petra Fořta, druhého z pořadatelské dvojice festivalu, použijí Faith No More některé rekvizity, které ve Festivalparku zbyly po jejich neuskutečněném vystoupení před třemi lety. „V areálu je jako zábavná zóna umělá sjezdovka. Původně jsem chtěl použít na její realizaci bílé koberce, které tu po Faith No More zbyly. Bylo mi ale řečeno, že je kapela využije,“ vysvětlil Právu a Novinkám.cz Fořt.

Faith No More programy svých koncertů mění, takže ten pro Rock for People není jasný. Jisté nicméně je, že dojde na písně z nové desky, ale také na důležité skladby z osmdesátých a devadesátých let, které jim zajistily celosvětovou prestiž a popularitu.

Koncert americké legendy začne na Rock for People ve 22.40 hodin a podle pořadatelů jsou a budou vstupenky stále k dispozici.

„Faith No More nám vyšli vstříc, když jsme letošní festival připravovali. Byli si vědomi toho, že koncert před třemi lety nevyšel, a přáli si v Hradci Králové vystoupit. Požádali nás jenom, abychom festival posunuli na začátek června, kdy budou v Evropě na turné. I kvůli nim se tedy letošní ročník koná o měsíc dříve, než bylo v minulosti obvyklé,“ dodal Fořt.

Reklama

Výběr článků

Načítám