Hlavní obsah

McCartney zahájil turné

Novinky, (ČTK)

Paul McCartney v sobotu v Londýně zahájil evropskou část svého turné Out There. Někdejší člen britské skupiny The Beatles zahrál v londýnské O2 areně a ještě do konce měsíce zamíří také do Birminghamu a do svého rodného Liverpoolu, kde se na přelomu 50. a 60. let zrodila nejslavnější poprocková formace všech dob.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Paul McCartney

Článek

Dvaasedmdesátiletý umělec se představil v Británii poprvé od roku 2012. Turné odehraje 50 let od vzniku své nejslavnější písně Yesterday, která byla nahrána 14. června 1965 a vyšla na beatlesovském albu Help!.

Slavného skladatele, zpěváka a kytaristu v první polovině června očekávají také ve Francii a v Nizozemsku. V první polovině července pak ve skandinávských zemích, tedy v Dánsku, Norsku a Švédsku. Na 4. července má McCartney naplánovaný koncert na hlavní scéně festivalu v Roskilde. Česká republika ani žádná ze sousedních zemí v jeho nejbližších plánech nefiguruje.

Během tříhodinových koncertů chce McCartney čerpat jak z repertoáru The Beatles a své skupiny Wings, tak i ze svých sólových projektů. Zatím poslední album New vydal v roce 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám