Hlavní obsah

Nabité Cannes: Woody Allen, Gus Van Sant, Blanchettová i Winehousová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmový festival v Cannes vypukne 13. května. Mezi hvězdami, které tam uvedou novinky, jsou mimo jiné Woody Allen, Gus Van Sant, Cate Blanchettová, Emily Blunotvá i Paolo Sorrentino. Lahůdkou bude projekce filmu o předčasně zesnulé zbožňované zpěvačce Amy Winehousové.

Článek

V hlavní soutěži figurují Gus Van Sant s titulem Sea of Trees, v němž hrají Matthew McConaughey a Naomi Wattsová, retro romantické drama Carol Todda Haynese s Cate Blanchettovou, dále Denis Villeneuve s thrillerem Sicario, Nanni Moretti a drama Mia madre i Paolo Sorrentino s filmem The Early Years.

Mimo soutěž přijede uvést svůj film Woody Allen, který natočil romantickou komedie z univerzitního prostředí Irrational Man s Joaquinem Phoenixem a Emmou Stoneovou, ale také Pete Docter s animákem Inside Out a Natalie Portmanová s titulem A Tale of Love and Darkness.

Velkou pozornost budí režisér Asif Kapadia, který natočil Amy, první dokumentární film o britské hudební superhvězdě, která zemřela v neskutečných 27 letech. Příběh Amy Winehousové uvidí návštěvníci festivalu o půlnoci.

Češi jako obvykle do hlavního programu nepronikli, ale v menším rozsahu se představí alespoň studenti FAMU. Krátký film Retriever se dostal do soutěže sekce Cinéfondation a film Out získal podporu na dokončení a uvedení od projektu L’Atelier - jako první český snímek vůbec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám