Hlavní obsah

Magnesia Litera násobí prodeje

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově vyhlášený čtrnáctý ročník knižních cen Magnesia Litera, jenž byl obeslán 349 přihláškami, tedy stejně jako loni, by měl opět pomoci kvalitním českým i překladovým knihám.

Foto: nakladatelství Academia

Průvodce protektorátní Prahou Jiřího Padevěta se prodalo 10 400 výtisků.

Článek

Podle pořadatelů se minimálně zdvojnásobil prodej vítězných knih. V případě hlavní ceny Průvodce protektorátní Prahou od Jiřího Padevěta se celkem prodalo 10 400 výtisků, z toho více než čtyři tisíce kusů po vyhlášení nominací. Výraznější růst zaznamenaly prodeje vítězné knihy kategorie Litera pro děti a mládež. Obrázkové encyklopedie Hlava v hlavě se prodal trojnásobek původního nákladu. Zdvojnásobil se i prodej vítězné prózy Emila Hakla Skutečná událost na celkových 2500 výtisků.

Slavnostní ceremoniál se letos bude opět konat v prostorách Nové scény Národního divadla v Praze 14. dubna od 20 hodin, moderovat ho budou společně Jiří Havelka a Daniela Písařovicová. Předávání bude vysílat ČT art přímým přenosem.

Nominovaní autoři budou mít možnost představit knihy na čtyřech zdarma přístupných autorských čteních v Knihovně Václava Havla v Praze vždy ve středu od 18. března do 8. dubna.

Nejvíc přihlášených knih – celkem tři – má spisovatelka a ilustrátorka Renáta Fučíková, všechny v kategorii knihy pro děti a mládež. Titulárním partnerem cen je společnost Karlovarské minerální vody a i letos odmění autora Magnesia Litera – Knihy roku prémií 200 tisíc Kč.

Partnerem Ceny čtenářů je knihkupectví Kosmas, hlasovat lze do 3. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám