Hlavní obsah

Příběh vychytralého Čecha. Hollywood natočí film o králi „mekáčů“

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž, který ovládl svět hamburgrů a vydělal miliardy, to byl Ray Kroc, jehož otec pocházel od Plzně. Hollywood teď připravuje filmový portrét majitele sítě McDonaldů.

Foto: Profimedia.cz

Ray Kroc

Článek

Kroce film nebude líčit jako vzor slušnosti a poctivosti, řekli filmaři už předem. Fast-foodová firma přesto zatím žádné žaloby nechystá, alespoň to tvrdí časopis The Hollywood Reporter.

Ray Kroc, který se narodil v roce 1902 v Oak Peaku u Chicaga, byl podle scénáře bezohledný dravec. Jednoho dne se mu zalíbil bufet bratrů McDonaldů v San Bernardinu, ale majitelé neměli zájem otevírat nové pobočky, a tak firmu nakonec koupil. Jenže bratry podle scénáře také podvedl a navíc předstíral, že styl restaurace vymyslel sám. Ve filmu nazvaném The Founder by Kroce měl hrát Michael Keaton.

Foto: ČTK

V hlavní roli se představí Michael Keaton.

Podle listu The Hollywood Reporter je scénář dost přesný. To, že Kroc odmítl dodržet dohodu se skutečnými zakladateli McDonaldu a neplatil procenta ze zisku, připustil sám v knize Grinding It Out: The Making of McDonald's z roku 1977.

Lisa McCombová, která má ve firmě na starosti vztahy s médii, uvedla: „Příběh Raye Kroce je poutavý, nejsme překvapeni, že Hollywood jej chce převést na velké plátno.”

Reklama

Výběr článků

Načítám