Hlavní obsah

Diváci se těší na Hvězdné války. Portál Fandango zveřejnil výsledky své ankety o nejočekávanější film roku

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejočekávanějším snímkem roku 2015 je sedmý díl ságy Hvězdné války. Vyplývá to z ankety portálu Fandango, který v ní oslovil své čtenáře.

Foto: ČTK/AP

Harrison Ford se představí v Hvězdných válkách v hlavní roli.

Článek

Snímek, na který filmoví fanoušci ve světě nejvíce čekají, se jmenuje Star Wars: Episode VII – The Force Awakens a v našich kinech bude uváděn pod názvem Star Wars: Síla se probouzí. Česká premiéra filmu režiséra J. J. Abramse je naplánována až na 17. prosince 2015, za oceánem se bude promítat o den později.

Představí se v něm Harrison Ford, Carrie Fisherová, Mark Hamill, Max von Sydow, Anthony Daniels, Adam Driver, John Boyega a další.

Při natáčení filmu došlo loni v červnu k nepříjemnému zdržení. Způsobeno bylo zraněním představitele hlavní role Harrisona Forda, na kterého spadly obrovské dveře, a on se musel podrobit operaci kotníku a později rehabilitaci. Natáčet podle plánu se znovu začalo na konci srpna.

Do první pětky hlavní kategorie se na základě hlasování fanoušků dostaly i snímky Avengers: Age of Ultron, jenž bude mít v českých kinech premiéru 30. dubna a v amerických pak 1. května, Hunger Games: Síla vzdoru 2. část s premiérou v listopadu nebo Padesát odstínů šedi, který bude uveden 12. února.

Redaktoři portálu Fandango se v anketě ptali i na herečky a herce, které čeká v letošním roce největší průlom. Mezi ženami triumfovala Angličanka Daisy Ridleyová, která se představí ve zmíněných Hvězdných válkách. Mezi muži by se měl prosadit herec Jamie Dornan, jenž se uvede v hlavní roli snímku Padesát odstínů šedi.

Nejoblíbenější herečkou by měla letos být Jennifer Lawrenceová, která se kromě Hunger Games představí i v dramatu Joy. Druhá je Scarlett Johanssonová a třetí Angelina Jolie.

Ve stejné mužské kategorii triumfoval Robert Downey Jr., jenž se ve snímku Avengers: Age of Ultron opět představí jako miliardář Tony Stark a jeho alter ego Iron Man. Na druhém místě skončil Chris Hemsworth a třetí je Daniel Craig.

Nejočekávanější film

1. Star Wars: Síla se probouzí

2. Avengers: Age of Ultron

3. Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

4. Padesát odstínů šedi

5. Jurský svět

5. Jurský svět

Průlom herečky

1. Daisy Ridleyová (Star Wars: Síla se probouzí)

2. Lily Jamesová (Popelka, Pride and Prejudice and Zombies)

3. Dakota Johnsonová (Padesát odstínů šedi, A Bigger Splash)

4. Kate Mara (The Fantastic Four 2, The Martian)

5. Sofia Boutellaová (Kingsman: The Secret Service)

5. Sofia Boutellaová (Kingsman: The Secret Service)

Průlom herce

1. Jamie Dornan (Padesát odstínů šedi)

2. John Boyega (Star Wars: Síla se probouzí)

3. Levi Miller (Peter Pan)

4. Neel Sethi (The Jungle Book)

5. Tony Jaa (Rychle a zběsile 7)

Nejočekávanějším rodinným filmem je animovaný snímek Mimoňové, který bude v Americe uveden v červenci a u nás již 25. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám