Hlavní obsah

Z nových knih: Bigas, Buwalda, Dahl, Lindaurová i Vondruškovi

Právo, František Cinger

Pestrá nabídka těsně předvánoční uvádí povídky Jiřího Bigase, podobně neveselý příběh prozaika Petera Buwalda, detektivky Arneho Dahla i Michalela Connellyho. Unikátní přehled českého výtvarného umění z let 1990 až 2014 od kolektivu a Lenky Lindauerové, pohled manželů Vondruškových na dějiny církve u nás, kuchařku Hannah Grantové z Tour de France a jako prémie tři komiksy.

Článek

Jiří Bigas:

Zatracení

Autor chtěl napsat knihu o Jidáších. Jenomže kdo to je? Ten, o kom jako o zrádci mluví jiní, nebo kdo sám cítí vinu za události, kterým neuměl čelit? V pěti neveselých povídkách z naší ne tak dávné minulosti vystupují podivní hrdinové, viníci i nevinné oběti. Kdo je ale kdo?

Jiří Bigas – Zlatá rybka, 220 stran, 220 Kč

Peter Buwalda:

Bonita Avenue

Siem Sigerius, kdysi bývalý šampion v judu, později vynikající matematik a na vrcholu kariéry dokonce ministr, zdánlivě počestný, oblíbený a úspěšný muž, je postupně demaskován. Fasáda dokonalého člověka se pozvolna drolí…

Odeon, přeložila Jana Pellarová, 496 stran, 399 Kč

Arne Dahl:

Velké vody

Lundmark byl velitelem rychle a efektivně provedené razie, při níž zemřel Winston Modisane. Byla ale Jihoafričanova smrt nezbytná? Hjelm a Holmová vyšetřují případ, který začíná v prostředí ilegálních přistěhovalců a končí ve lživé idyličnosti švédského léta.

Mladá fronta, přeložila Linda Kaprová, 344 stran, 299 Kč, e-kniha 185 Kč

Michael Connelly:

Bohové viny

Hlavní hrdina, svébytný advokát Mickey Haller, se ujímá obhajoby v případu vraždy – stále silněji v něm ale hlodají pochyby, jestli se na smutném osudu zavražděné tak trochu nepodepsal on sám...

Domino, přeložil Jiří Kobělka, 488 stran, 329 Kč, e-kniha 169 Kč

Bill Bryson:

Amerika 1927

Amerika v létě roku 1927 zažila mnoho neuvěřitelných věcí. Měla prezidenta, který pracoval jen čtyři hodiny denně, legendárního baseballistu, první televizi, ale hlavně Charlese Lindbergha. Tento stydlivý mladý muž jako první přeletěl Atlantik a stal se hrdinou.

Pragma, přeložil Petr Sumcov, 424 stran, 398 Kč

Kolektiv a Lenka Lindaurová:

Mezera – Mladé umění v česku 1990 – 2014

Jedinečná publikace o českém vizuálním umění od roku 1990 na pozadí doby, která radikálně změnila náš způsob života. Vznikla k výročí 25. ročníku české prestižní Ceny Jindřicha Chalupeckého pro mladé umělce do 35 let. Není však jen její historií, nabízí mnohem víc.

Společnost Jindřicha Chalupeckého, 544 stran, 990 Kč

Vlastimil a Alena Vondruškovi:

Průvodce českou historií – CÍRKEV

Po Městě a Vesnici vychází třetí svazek edice o složitém vývoj křesťanství od nejstarších časů s důrazem na Čechy a Moravu. Na formování chrámového prostoru a podobu eucharistických předmětů, o podobě kléru, struktuře řeholních řádů, koncilech a protestantských směrech.

Vyšehrad, 200 stran, 398 Kč

John Kenn Mortensen:

Lepíkové příšery

Stačí si vzít poznámkové lepicí bločky, ano, musí to být ty žluté, obdélníkové. Právě ty slouží autorovi nebývale epických miniatur jako okna do země, kde žijí příšery. Každý lepík zachycuje výjev, v němž se skrývá celý – často dozajista hrůzyplný a znepokojivý – příběh.

Argo, přeložil Richard Klíčník, 80 stran, 198 Kč

Hannah Grantová:

Kuchařka Grand Tour

Unikátní kuchařka o stravování sportovců, konkrétně závodníků Tour de France. Základem jsou recepty jídelníčku jezdců ze stáje Bjarneho Riise z ročníku 2012. Doplněné rozhovory s jezdci vyslovujícími názory na správné stravování a zkušenosti s ním.

Plot, přeložila Viola Somogyi, 352 stran, 999 Kč

Juan Gimenez, Alejandro Jodorowsky:

Kasta metabaronů

Epický příběh ve stylu kultovní Duny přišel s mytickými osudy, příběhy tragických lásek, velkých obětí, gigantických dobrodružství a vesmírných soubojů... A všech osm dílů v jedné mohutné knize. Další příběh ze světa Incalu si není proč nechat ujít.

Crew, přeložil Richard Podaný, 552 stran, vázaná 1599 Kč, brožovaná 999 Kč

Pavel Kosatík, Marek Rubec:

ČEŠI 1942: Jak v Londýně vymysleli atentát na Heydricha

Unikátní komiks o naší historii. Byli jsme před Mnichovem, budeme i po něm? Prezident Beneš doufá, že ano. Je třeba vytvořit situaci, která z Československa udělá nikoli jen oběť nacismu, ale také spolubojovníka v boji proti němu.

Mladá fronta, 80 stran, 269 Kč

Kamil Bernášek, Daniel Mihálik:

Hajzl

Trochu černé současnosti. Sex, drogy a alkohol. Levárny, cynismus, černý humor a politicky nekorektní komentáře dnešního společenského dění – to vše nabízí první knižní sbírka internetového stripu Hajzl.

BB art, 128 stran, 199 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám