Hlavní obsah

Rolling Stones zahráli na vyprodaném koncertu v Adelaide. Diváky ohromila energie ostřílených rockerů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před vyprodaným hledištěm s 53 tisíci diváky zahájila britská skupina Rolling Stones v sobotu večer v Adelaide své odložené turné po Austrálii. Turné nazvané 14 On Fire Tour se mělo konat na jaře a kapela ho zrušila po sebevraždě přítelkyně svého frontmana Micka Jaggera.

Foto: SCANPIX SWEDE, ČTK

Frontman Rolling Stones Mick Jagger na sobotním koncertě

Článek

Mnoho fanoušků, z nichž další tisíce se sešly u zdí stadiónu, kde se koncert konal, ohromila podle australských webů energie ostřílených rockerů. "Opět to dokázali," shrnul jeden z přítomných diváků všeobecné nadšení, které mnozí návštěvníci koncertu vyjádřili i na sociálních sítích.

Rolling Stones přijeli původně do Austrálie v polovině března a připravovali se na první koncert turné, když je zastihla zpráva o smrti Jaggerovy partnerky L’Wren Scottové. Modelku a uznávanou módní návrhářku, s níž byl Jagger od roku 2001, našli v jejím bytě oběšenou. Podle policie se jednalo o sebevraždu.

Legendární skupina, která vznikla v Londýně v roce 1962 a jejímž čtyřem členům je každému kolem 70 let, dále vystoupí ve středu v Perthu a poté v dalších městech Austrálie. "Valící se kameny" zde slíbily zahrát své hity jako (I Can’t Get No) Satisfaction, Lady Jane, Paint It Black, Start Me Up či Street Fighting Man na celkem devíti obřích koncertech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám