Hlavní obsah

Petrohrad představí v Praze své kulturní bohatství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha a její návštěvníci si budou moci v nadcházejících dnech ověřit, že někdejší hlavní město Ruska Petrohrad zůstává jeho kulturní metropolí. Své krásy, tradice a současné umění představí fotografickou výstavou, koncertem i divadlem, které ve světě slaví úspěch.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Kulturně-turistická prezentace je konkrétním výrazem našich dlouhodobých přátelských vztahů. Jejím cílem je ukázat krásy a zajímavosti Sankt Petěrburgu, a pozvat tak Pražany k návštěvě tohoto překrásného města,“ uvedli v tiskové zprávě ruští organizátoři.

Dny Petrohradu v Praze přichystali ve spolupráci s pražským magistrátem.

Přehlídka začíná v pondělí zahájením výstavy fotografií Sankt Petěrburg – město otevřené světu. Ve Škodově paláci budou k vidění snímky nejznámějších míst a památek metropole, často však z nezvyklých úhlů či v detailech, pořízené dvěma známými městskými fotografy Sergejem Bogomjakem a Dmitrijem Fufajevem. Výstava potrvá do konce měsíce.

Foto: Dny Petrohradu v Praze

PetRo duo

V úterý 9. září se pak v Kostele sv. Šimona a Judy uskuteční koncert petrohradského komorního souboru dua PetRo. Na programu je hudba Rachmaninova, Skrjabina, Šostakoviče a Gavrilina, ale také skladby současného petrohradského skladatele I. Rogaljova složené speciálně pro PetRo duo. Koncert začíná v 19:00 hodin.

Foto: Dny Petrohradu v Praze

Komik-Trust - White Side Story

Ve středu 10. září v 18:00 hodin zase hostí smíchovské Švandovo divadlo petrohradské divadelní sdružení Komik-Trust a jejich White Side Story. Nonverbální, pohybové a taneční představení s pantomimou, které doprovází hudba australské skupiny Dead Can Dance, je svéráznou kronikou smyšleného Bílého království. Představení slaví už několik let úspěch ve světě a v Praze bude uvedeno poprvé. Pořadatelé upozorňují, že na něj mohou přijít i nejmladší školáci.

Foto: Dny Petrohradu v Praze

Maria Gribanovová učí studenty balety déle než 20 let.

Vážní zájemci o tanec, tedy ten klasický, mají navíc ve středu dopoledne možnost zúčastnit se baletní dílny, kterou povede docentka katedry tance na petrohradské baletní akademii Maria Gribanovová. Dveře dílny v baletním sále Státní opery se otevírají v 10:00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám