Hlavní obsah

Babica se svými dobrotami na Nově skončil

Televize Nova po šesti letech končí s pořadem o domácím vaření Babicovy dobroty, oznámil producent pořadu a Babicův manažer Jan Lacina. Dodal, že jedná s dalšími televizemi o možném pokračování pořadu.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Jiří Babica

Článek

Pořad podle producenta dosahoval sledovanosti přes půl miliónu, v některých případech i víc než milión diváků. Důvodem jeho ukončení jsou prý finance. „Pochopil jsem to tak, že Nova náš pořad zařadila do kategorie přímo ziskových projektů bez ohledu na sledovanost. To znamená, že náklady na výrobu musí pokrýt sponzoři a klienti ještě dřív, než se začne vysílat. Náklady na Babicovy dobroty byly pokryty zhruba z devadesáti procent a to asi nestačí,” uvedl Lacina.

Nova ukončení spolupráce s Babicou potvrdila. „Pro podzimní program jsme neobjednali nové díly pořadu Babicovy dobroty. Reprízy budeme nadále vysílat na stanici Telka,” sdělila bez dalších podrobností mluvčí Novy Anna Suchá.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Babica za svého působení natočil pro Novu 194 dílů, v nichž prezentoval téměř 600 receptů. Kuchař začínal jako videobloger internetové televize Stream.cz, kde zaujal svým přístupem k vaření. Nova projekt poté zařadila do konkurzu na vlastní show. „Musím uznat, že vybrat mě musel být pro tehdejší vedení Novy docela risk,” přiznal Babica.

Pořady o vaření bývají tradiční součástí televizních programů. Nova pro podzimní vysílání počítá s novou relací Vaření s Láďou Hruškou, ve které diváci uvidí výběr nejlepších receptů známého reportéra.

Reklama

Výběr článků

Načítám