Hlavní obsah

Adamovská, Štěpánek a Chantal Poullain v letním Ungeltu

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejslavnější hra francouzského dramatika, mistra konverzace a knížete vaudevillu Eugena Scribea s názvem Sklenice vody se letos již naposledy vrací na jeviště letního Ungeltu. Na scéně na hradčanském Novém Světě se bude hrát do 16. srpna.

Foto: Marie Krbová

Petr Štěpánek a Zlata Adamovská jsou protagonisty inscenace Sklenice vody na scéně letního Ungeltu.

Článek

Jeden z nejplodnějších autorů 19. století napsal přes čtyři stovky her a operních libret. Sklenice vody přináší dramatický příběh plný intrik, lásky a touhy po moci na královském dvoře. Režisér Petr Novotný děj přesadil do rakouských lázní v době slušivé secese, diváci tedy kromě hereckých výkonů ocení i krásné kostýmy a text plný vtipných bonmotů.

Hlavní role soupeřící vévodkyně a královny hrají Zlata Adamovská a Chantal Poullain, ctižádostivého a intrikujícího hraběte Petr Štěpánek, mladého poručíka, o jehož lásku obě dámy usilují, vytváří Filip Tomsa a mladou dámu Abigail Jana Malá. Sklenice vody je tip na příjemný večer v krásném prostředí a nenáročnou, ale napínavou i atraktivní podívanou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám