Hlavní obsah

Zemřel scenárista a producent Fasano, který spolupracoval na Vetřelcích

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu zemřel scenárista, producent a režisér John Fasano ve věku 52 let. Spolupracoval například na filmech Tombstone, Vetřelec 3 a Vetřelec vs. Predátor.

Foto: 20th Century Fox

Vetřelec 3

Článek

John Fasano zemřel v sobotu v noci ve spánku, uvedl server Variety. U filmu a v televizi pracoval přes 25 let a podílel se na desítkách projektů jako scenárista, režisér i producent.

Pracoval například na filmech Dalších 48 hodin, Tombstone, Vetřelec 3, Vetřelec vs. Predátor, Spláchnutej, Sniper 5, Sniper Reloaded a Hostel: Part III. Pro televizi napsal necelé dvě desítky titulů jako Zvoník od Matky boží, Stone Cold nebo dokudrama z Iráku Zachraňte Jessiku Lynchovou.

Film mu prý učaroval v osmi letech, když ho požádali, aby nosil kafe při natáčení filmu Johna Cassavetese Manželé v jeho rodném městě Port Washington. Jako teenager začal točit své vlastní amatérské filmy a pomáhal s firemními filmy ve společnosti IBM.

Pracoval také jako editor odborných časopisů a kreslil návrhy a plakáty pro béčkové filmy. Na základě toho byl poprvé najat jako režisér producentem Jackem Bravmanem a natočil nízkorozpočtový horor Zombie Nightmare. V podobném žánru se pohyboval i film Rock ’n Roll Nightmare.

John Fasano po sobě zanechal ženu Edie a děti Lucii a Johna Codyho.

Reklama

Výběr článků

Načítám