Hlavní obsah

Cirque du Soleil bude mít novou show podle filmu Avatar

Kanadský soubor Cirque du Soleil nazkouší nové představení inspirované filmem Avatar kanadského filmaře Jamese Camerona. Po premiéře, která má být koncem roku 2015 v Montrealu, se pak slavní akrobaté vydají s představením na světové turné. Ve čtvrtek to společně oznámili Cameron a šéf Cirque de Soleil Daniel Lamarre.

Foto: Bontonfilm

Z filmu Avatar

Článek

Avatar z roku 2009 je podle tržeb nejúspěšnějším snímkem v historii filmu. Odehrává se ve 22. století na vzdálené planetě, jejíž obyvatelstvo se brání invazi lidí. Cameron chystá tři pokračování Avataru. Příběh ztvárněný akrobaty z Kanady by měl být na podiích předtím, než se do kin v lednu 2016 dostane první ze tří plánovaných filmových pokračování.

Na produkci se bude kromě společnosti Lightstorm Entertainment, kterou vlastní Cameron a Jon Landau, podílet i studio Century Fox. To film Avatar financovalo.  Cameron už se souborem Cirque de Soleil spolupracoval v roce 2012, kdy produkoval dokument Cirque du Soleil: Vzdálené světy 3D.

„Objevil jsem mimořádný talent a fantazii mezi umělci i tvůrci, kteří stojí za Cirque du Soleil. Vím, že sdílíme tentýž cíl, a to je dát publiku možnost zakusit novou úroveň zábavy. Těším se na tento nový projekt,” řekl Cameron na tiskové konferenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám