Hlavní obsah

Nové knihy: Urban, Dousková, Červenák, Munroová i Nesbø

Právo, František Cinger

Základ nabídky nových knih tvoří tituly Velkého knižního čtvrtku. Nové prózy českých autorů Miloše Urbana a Ireny Douskové, hvězdy nejen slovenské fantasy Juraje Červenáka, překvapivá díla Chaima Cigana a Jána Roznera. Vše doplňují Nor Jo Nesbø či nositelka Nobelovy ceny Kanaďanka Alice Munroová. Nádavkem rovnou dva komiksy.

Článek

Miloš Urban:

Přišla z moře

Nové knihy

Jednoho dne se na pláži v jihoanglickém městečku objeví krásná dívka oděná jen v plavkách, která zjevně vyšla z moře. Mladý novinářský elév z Prahy, který je v Anglii na stáži, má o ní napsat reportáž. Když dorazí do policejní cely, zdá se, jakoby ho dívka poznávala. Ukáže se však, že tato skutečnost může být životu nebezpečná.

Argo, 296 stran, 298 Kč

Irena Dousková:

Medvědí tanec

Nové knihy

Poslední měsíce nemocného Jaroslava Haška na Lipnici. Román však není jenom jeho příběhem, ale také bohatě strukturovaným portrétem doby, v které vznikalo nesmrtelné dílo s hlavním hrdinou Josefem Švejkem.

Druhé město, 296 stran, 298 Kč

Juraj Červenák:

Mrtvý na Pekelném vrchu

Nové knihy

Historická detektivka s prvky špionáže a konspiračního thrilleru, ale i hororu, mysteriózního či dobrodružného románu od hvězdy české a slovenské fantasy. Napínavý děj se odehrává v Horních Uhrách v době tureckých nájezdů.

Argo, přeložil Robert Pilch, 288 stran, 298 Kč, e-kniha 189 Kč

Chaim Cigan:

Altschulova metoda: Kde lišky dávají dobrou noc

Nové knihy

První díl chystané tetralogie s názvem Kde lišky dávají dobrou noc s rámcem politického a psychologického thrilleru. V napínavém příběhu rozpjatém mezi různé země, kontinenty, historické epochy a alternativní světy konfrontuje autor s důsledky postmoderní technologie, vyvinuté v budoucnosti ze středověké kabaly.

Torst, 480 stran, 399 Kč, e-kniha 299 Kč

Ján Rozner:

Sedm dní do pohřbu

Nové knihy

Rámcem jsou vzpomínky autora na události v době od smrti do pohřbu jeho ženy Zory Jesenské roku 1972. Oba, Rozner i Jesenská, patřili po roce 1968 k zakázaným autorům. Záběr je však širší, kniha s charakterem románu je autentickou zprávou o lidech, událostech a poměrech doby, o kulturní a politické situaci na Slovensku na počátku normalizace.

Prostor, přeložil Milan Schulz, 376 stran, 297 Kč, e-kniha 149 Kč

Alice Munroová:

Drahý život

Nové knihy

Osudy, které utváří touha, citová vzplanutí, náhlá hnutí mysli i náhodné události. To všechno ovlivňuje hrdiny, kteří zjišťují, že od určitého okamžiku se jejich život už nevrátí do původních kolejí. Autorka dokáže postihnout věčnou proměnlivost, bohatství a jedinečnost i toho nejobyčejnějšího života.

Paseka, přeložila Zuzana Mayerová, 280 stran, 299 Kč

Jo Nesbø:

Červenka

Nové knihy

Příběh komisaře Harryho Holeho, přeloženého za trest k tajné službě, spojující osudy Norů bojujících během 2. světové války za svobodnou zemi v německých uniformách s příběhem vražd z roku 1999. Oboje spolu souvisí, i když se to na první pohled nezdá.

Kniha Zlín, přeložila Kateřina Krištůfková, 577 stran, 369 Kč

Peter May:

Muž z ostrova Lewis

Nové knihy

V rašeliništi na ostrově Lewis je nalezeno dokonale zachované tělo mladého muže, které nese stopy bodných ran. Do případu se vloží bývalý detektivní inspektor Fin Macleod, který se vrací na svůj rodný ostrov. Je mu jasné, že návrat domů bude trochu rušnější, než čekal.

Host, přeložila Linda Kaprová, 352 stran, 329 Kč

Erik Axl Sund:

Vraní dívka

Nové knihy

Psychoterapeutka Sofia Zetterlundová léčí dva klienty s příznaky mnohočetné poruchy osobnosti, dětského vojáka ze Sierry Leone a ženu s traumaty z minulosti. Komisařka Jeanette Kihlbergová zase vyšetřuje případ chlapce, jehož tělo nese známky mučení.

Knižní klub, přeložila Viola Somogyi, 328 stran, 349 Kč

Patricia Scanlanová:

Město žen

Nové knihy

Ze tří dívek, Devlin, Caroline a Maggie, se staly ženy. Jenže jako bylo dozrávání nad jejich síly, zdá se, že dospělost není o nic snazší. Jedné se rozpadá citový život, druhé profesionální, třetí oba dva. Pomůže láska, pomůže přátelství nebo jsou tady i tradiční recepty bezmocné?

BB art, přeložila Lucie Nová, 360 stran, 299 Kč

Lucie Lomová:

Na odstřel

Nové knihy

Komiksová detektivka z divadelního prostředí. Na tu premiéru komisař Oulibský hned tak nezapomene. Jeden z herců umírá na jevišti a je jasné, že to byla vražda. Jak se vyznat ve složité síti vztahů? Snad mu v tom pomůže jeho statečná žena, divadelní kritička Dita…

Labyrint, 90 stran, 199 Kč

Brian Azzarello, Lee Bermejo, J. G. Jones:

Před Strážci: Komediant/Rorschach

Nové knihy

Ve druhém svazku PŘED STRÁŽCŮ hrají hlavní roli dva vůbec nejvíce polarizující antihrdinové, KOMEDIANT a RORSCHACH. Scenárista Brian Azzarello, tvůrce komiksu 100 nábojů, zpracoval obě postavy svým charakteristicky realistickým způsobem, a to ve spolupráci s J. G. Jonesem (Komediant) a Leem Bermejem (Rorschach).

BB art, přeložil Viktor Janiš, 256 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám