Hlavní obsah

Legendární funky band Gulo Čar se vrátí do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pauze se vrací do Prahy špičková brněnská funky kapela Gulo Čar. V sobotu 22. března zahraje v Jazz Docku své staré hity i nový singl.

Foto: Joes Garage

Gulo Čar

Článek

O Gulo Čar se začalo v Praze více mluvit kolem roku 2006, kdy vydali desku Gipsy Goes to Hollywood. Jako muzikantsky vyspělý, ale drsnější protipól Monkey Business se vyhnuli disku a celkově více mířili k různým stylovým přesahům. Zněli více „jazzy“, přitom neváhali použít rap. Jejich muzika už tehdy byla velmi pestrá, byť závislá na vzorech, zejména Steviem Wonderovi.

„V téměř dvouhodinovém setu zazní z repertoáru nejen skladby, které jsou známé, ale i novinky jako singl Víru mám, ke kterému kapela právě připravuje videoklip. To, že je kapela plná energie, dokazuje i jejich poslední úspěch, kdy ve spolupráci se slovenskou kapelou Smola a Hrušky a rapperem Supou z Moja reč složili textově i hudebně silnou píseň Čierny Biely, která má za měsíc po zveřejnění přes 50 000 zhlédnutí,“ láká na koncert Markéta Vacková z pořádající agentury.

Vstupenky je možno zakoupit v pokladně klubu Jazz Dock a v síti Ticketstream již za 190 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám