Hlavní obsah

Festival La Película v Brně nabídne novinky i archívní perly

České distribuční premiéry i archívní perly nabídne brněnská část festivalu španělsky mluvených filmů La Película. Potrvá do neděle v kině Scala. Vybrané snímky mají široké tematické i žánrové rozpětí - zastoupena je politicky nekorektní komedie, psychologické drama i mystický horor.

Foto: Smart Communication

Z filmu Německý doktor Wakolda

Článek

„Festival La Película ukáže, jak se španělští filmaři a diváci perou s realitou: satirou, nekorektností, ale i vzpomínáním,” uvedla za provozovatele kina Eva Petláková. Na programu je například film Čarodějnice ze Zugarramurdi, jeden z aktuálně divácky neúspěšnějších španělských snímků, nedávno oceněný osmi cenami Goya. Komedii plnou politicky nekorektního a černého humoru natočil Álex de la Iglesia.

Letošní ročník festivalu rovněž připomene držitele ceny Čestný Goya, udělované za celoživotní přínos filmové produkci. Do této sekce patří výpravné historické drama Esquilache, jež vypráví o španělských občanských nepokojích v 18. století, nebo zvláštní horor Paměti padlého anděla.

Atraktivním titulem je argentinský kandidát na letošního Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Drama Německý doktor Wakolda přibližuje osud nacistického zločince Josefa Mengeleho v Jižní Americe. Všechny festivalové filmy zájemci zhlédnou s českými titulky. Podrobnosti k programu najdou na webových stránkách www.lapelicula.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám