Hlavní obsah

Sourozenci z Morgan Heritage přivezou reggae a mír v duši

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jamajská kapela Morgan Heritage zavítá 9. dubna do pražského Lucerna Music Baru. Skládá se z dětí reggae veterána Denroye Morgana a vyniká nádherně sladěnými vícehlasy sourozenců.

Foto: morganheritagemusic.com

Morgan Heritage

Článek

Peetah Morgan, Una Morgan, Roy „Gramps“ Morgan, Nakhamyah „Lukes“ Morgan a Memmalatel „Mr. Mojo“ Morgan – to je rodinná parta, která se dala dohromady v roce 1994 a už dvacet let objíždí světová pódia.

Jejich první album neslo název Miracles a následovaly desky Protect Us Jah (1997), One Calling (1998), Don’t Haffi Dread (1999) a Three in One (2003) nebo živáky na DVD Live In London a Live Over Europe 2003.

I když si v roce 2008 dali delší pauzu, nyní jsou opět na turné a mají i albovou novinku Here Come The Kings. V České republice zahrají v dubnu poprvé.

Morgan Heritage se drží jamajských kořenů a směřují spíše k pop-soulové jemnosti než k experimentům. Střídáním více zpěváků dosahují pestrého zvuku a někdy se na koncertech pouštějí i do gospelově laděných a cappella kousků.

Předskokan Kabaka

Předskokanem Morgan Heritage bude mladý jamajský zpěvák Kabaka Pyramid, který se v posledních letech prosadil songy jako The Sound, Free from Chains nebo Feel di vibes.

Vstupenky se prodávají v předprodejních sítích za 500 korun + poplatky. Přímo v Lucerna Music Baru lze koupit zlatý combo ticket (750 korun) na Morgan Heritage i na oslavu narozenin Boba Marleyho 13. února za podpory jamajského Omara Perryho, maďarských Budapest Riddim band, slovenských Medial Banana či temperamentní španělské zpěvačky Sisty Carmen.

Reklama

Výběr článků

Načítám